28 / 04 / 2024

Yasamada yeni dönem başladı: Erdoğan, yeni anayasaya çağırdı

Yasamada yeni dönem başladı: Erdoğan, yeni anayasaya çağırdı

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü binasının önünde yaşanan bombalı saldırı teşebbüsünün ardından TBMM'nin 28. Dönem 2. Yasama Yılına başlaması, artırılan güvenlik tedbirleriyle sağlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni yasama yılı çağrısı yaptı. 



Açılışta söz alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm tarafları "Yeni bir anayasa oluşturma sürecine yapıcı bir şekilde katılmaya davet ediyoruz" şeklinde çağırdı. Bugün gerçekleşen bombalı saldırı ile ilgili açıklamalar yapıldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş bombalı saldırıya ilişkin konuşma yaptı

TBMM 28. Dönem 2. Yasama Yılı'nı başlatmak için Numan Kurtulmuş başkanlığında bir araya geldi. Ankara'da yaşanan bombalı saldırı teşebbüsü sonrasında TBMM'nin güvenliği artırıldı. Yeni yasama yılının başlangıcı nedeniyle Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da Meclis'te bulundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni yasama döneminin başlangıcında milletvekillerine seslendi. Ankara'daki terör saldırısına dikkat çeken Kurtulmuş, "1 Ekim tarihindeki bu saldırının tesadüf değildir" şeklinde konuştu.  Ayrıca, yeni anayasa konusunda da görüş bildiren Kurtulmuş, "Yeni Anayasa meselesinin en uygun tartışma yerinin TBMM olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Yasamada yeni dönem başladı: Erdoğan, yeni anayasaya çağırdı

Erdoğan, yeni anayasa çağrısında bulundu

Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında yeni anayasa teklifi hakkında milletvekillerine seslendi. "Cumhurbaşkanı olarak ben ve Cumhur İttifakı'nın tüm partileri ister meclis grubu olsun, ister olmasın, tüm siyasi partilere, tüm milletvekillerine ve toplumun her kesimine açık bir çağrıda bulunuyoruz. Anayasa sürecine destek olmak ve yapıcı önerilerde bulunmak isteyen herkesi bu sürece dahil olmaya davet ediyoruz." şeklinde ifade etti.

Ankara bombalı saldırı girişimi 

Erdoğan, Ankara’da bugün gerçekleşen bombalı saldırı girişimi hakkında şu açıklamaları yaptı: “Terör saldırılarıyla ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlar, asla başarılı olamayacaklardır. Bugün, güvenlik güçlerimizin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde bir tehdit daha bertaraf edilmiştir. Halkımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden bu karanlık güçlere karşı duruşumuz her zaman kararlı olacaktır. Olay sırasında yaralanan kahraman güvenlik güçlerimize acil şifalar diler, tüm vatandaşlarımıza bu zor süreçte sabırlı ve güçlü olmalarını temenni ediyorum.”

 


Geri Dön