06 / 05 / 2024

Yasin Aktay SDE başkanlık görevini, Birol Akgün'e devretti!

Yasin Aktay SDE başkanlık görevini, Birol Akgün'e devretti!

Yasin Aktay SDE başkanlık görevini, Prof. Dr. Birol Akgün'e devretti. SUR YAPI Yönetim Kumlu Başkanı Altan Elmas, Prof. Dr. Yasin Aktay'a hizmetlerinden dolayı şilt takdim etti.



AK Parti Dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Prof. Dr. Yasin Aktay'ın getirilmesinin ardından, Aktay'ın başkanlık görevini yürüttüğü Stratejik Düşünce Enstitüsü'nde de (DSE) görev değişikliği yaşandı. Yasin Aktay SDE başkanlık görevini, Prof. Dr. Birol Akgün'e devretti. 


VERİMLİ ÇALIŞMA OLDU

Akgün'e yeni görevinin hayırlı olmasını dileyen Aktay, enstitü olarak oldukça verimli ve prestijli çalışmalar gerçeldeştirdiklerini belirterek, "SDE olarak Türkiye'nin ateşli gündemine karınca misali su taşıdık" dedi. Görevi Aktay'dan devralan Akgün ise, Stratejik Düşünce Enstitüsü'nün kurulduğu günden bugüne kadar sürdürülmüş olan son derece verimli ve nitelikli çabşmalann bundan sonra da artarak devam edeceğini vurgulayarak Prof. Aktay'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 


TEŞEKKÜR ŞİLTİ VERİLDİ

Törende Aktay'a, samimi gayret ve çalışmalarından dolayı SDE Onursal Başkanı ünvanı verildi. SUR YAPI Yönetim Kumlu Başkanı Altan Elmas, Prof. Dr. Yasin Aktay'a hizmetlerinden dolayı şilt takdim etti. Termikel Yönetim Kumlu Başkan Vekili Mustafa Kaya da Prof. Dr. Yasin Aktay'a onur belgesi verdi. 

Enstitünün Yönetim Kumlu kararıyla, başkan yardımcılığı ve uluslararası İlişkiler Programı Koordinatörlüğüne Doç. Dr. Mehmet Şahin, Toplumun Tarihsel Gelişim Programı Koordinatörlüğüne Orhan Miroğlu, getirildi, o haber merkezi  Ankara  Görevini Prof. Dr. 

Birol Akgün'e devreden Aktay, SOE'nin önemine vurgu yaptı. 


Yeni Şafak


Geri Dön