27 / 04 / 2024

Yasin Işık kimdir?

Yasin Işık kimdir?

Yasin Işık İnşaat'ın kurucusu Yasin Işık kimdir? Yasin Işık İnşaat ne zaman kuruldu? Yasin Işık bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Yasin Işık İnşaat'ın devam eden projeleri nelerdir?



Yasin Işık kimdir?

Yasin Işık 1953 yılında Adana’da doğdu. 1977 yılında  Ankara  Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulunu bitirdi. Okulunu bitirdikten sonra baba mesleği olan kerestecilik işiyle ticaret hayatına başlamış oldu.


1992 yılında Işık İnşaat adıyla Müteahhitliğe başladı.2000 yılında bir diğer şirketi olan Yasin Işık Gayrimenkul İnşaat şirketini kurmuştur. Sektörün önde gelen inşaat firması olan Yasin ışık Gayrimenkul İnşaat birçok projenin yapımını üstlenmiş ve yüzlerce aileyi ev sahibi yapmıştır.


Diğer bir ortaklık yapısı ile Platin A.Ş, TMT GRUP A.Ş ve Birikim İnşaat Şirketler grubunun yönetim kurulunda olan Yasin Işık Adana’nın en seçkin projelerine adını yazdırmaya devam etmektedir .2013 yılı başında başlanacak olan İstanbul projesi Gizerler ve Yasin Işık Gayrimenkul İnşaat güç birliğiyle Kartal'ın en seçkin projesi olma yolunda ilerlemekte ve ‘Marmara Kule’ adıyla İstanbul’da inşaat yapımına başlamaktadır.


Yasin Işık İnşaat

1992 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Işık İnşaat Ltd. Şti. 20 yıldır inşaat alanında faaliyet göstermeye devam etmektedir.Adana’da son 10 yıldır çeşitli projeler inşa etmiş olan Yasin Işık Gayrimenkul inşaat 2004 yılında yeni bir ortaklık yapısı ile Platin inşaat adıyla Yüzevler’de seçkin bir proje olan ‘Yüzevler Platin’ ve Çukurova Belediyesinin en iyi bahçe ödülüyle kalitesini tescillediği ‘Toros Platinkent’ projelerini hayata geçirmiştir. Sektördeki güvenirliği ile tanınan firma,2006 yılında ‘Tmt Grup’ adı ortaklığıyla Kuzey Adana’nın en prestijli bölgelerinden olan Süleyman Demirel Bulvarında yer alan eşsiz göl manzaralı ‘Gölvadi Evleri’ projesini tamamlamıştır.


Yasin Işık Gayrimenkul İnşaat 2010 yılında başladığı Birikim Villaları projesiyle Adana’nın en seçkin projelerinden birine daha imza atmış, şehrin karmaşasından uzak, bir o kadarda şehrin yanı başında bulunan Birikim Villalarını kısa bir sürede tamamlamış olup değerli sahiplerine teslim etmiştir. 


Firma kendi bünyesinde birçok projeyi tamamlamış olup yeni projelerle inşaat sektöründe öncülük yapmaya devam etmektedir.


Yasin Işık inşaat projeleri..

1. Biten projeler:

Huzurevleri Işık Apartmanı 2012

Gölvadi Residence 2011

Ayben Apartmanı 2011

Murat Apartmanı 2010

Göl Vadi Evleri 2010

Işık Kent 2009

Platin Kent 2008

Yasemin Apartmanı 2007

Yüzevler Platin 2006

Yasemin Apartmanı 2005

Esen Apartmanı 2005

Selehattin Işık Apartmanı 2004

Ebru Apartmanı 2002

Işık Apartmanı B Blok 2001

Işık Apartmanı A Blok 2000

Lale Apartmanı 1998

Işık Apartmanı 1992


2.Devam eden projeler:

Park Life

Birikim Villaları

Marmara Kule

Işık Kent

Işık Apartmanı



Marmara Kule projesi Kartal'da yükselecek!
Yasin Işık İnşaat Marmara Kule Kartal projesine hazırlanıyor! Yeni proje!
Adana'da konut fiyatları düşüyor, arsa fiyatları yükseliyor!



Geri Dön