29 / 04 / 2024

Yastık altı altınlar için yeni dönem! Çifte imkan yolda, 5 ayda 2 buçuk kat...

Yastık altı altınlar için yeni dönem! Çifte imkan yolda, 5 ayda 2 buçuk kat...

Yastık altındaki altınların değerlendirilmesini İstanbul Altın Rafinerisi’nin CEO’su anlattı. İşte haberin ayrıntıları...



“Vatandaş elindeki altını Altın Değerleme Noktası’na getirmekteydi. Burada altının saf karşılığı belirlendikten sonra bankadaki hesabınıza gram altın olarak aktarmak mümkündü. Bunun ötesinde halkın beklediği başka bir şey var idi. Bankada bulunan bu altınlarına getiri elde etmektedir. Bugüne kadar altın getirileri bankacılık hesaplarında 0,1-0,3 gibi değerler getirirken son dönemde Merkez Bankası’nın konuya ilişkin çok önemli bir çalışması oluyor. Halka artık yüzde 3’e varan bir fayda sunmaya başlmıştrı. Ancak yine mekanizma tam oturmadığından altınını TL’ye döndüğünü düşünen halk bundan da vazgeçiyor.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön