10 / 05 / 2024

Yastık altında doları olan yatırımcılar beklenen gün geliyor bakmadan geçmeyin! Dolar 3 gün sonra böyle olacak

Yastık altında doları olan yatırımcılar beklenen gün geliyor bakmadan geçmeyin! Dolar 3 gün sonra böyle olacak

Piyasaların merakla beklediği Avrupa Merkez Bankası kararı dün açıklandı. Şimdi ise gözler Fed faiz kararına çevrildi. Yastık altında doları olan yatırımcılar bakmadan geçmeyin. Dolar 3 gün sonra böyle olacak.



DOLAR 3 GÜN SONRA

Dolar kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Doların yönünü belirleyecek olan kritik karara sadece 3 gün kaldı. 1-2 Kasım tarihinde FED faiz kararını açıklayacak. Karar sonrası piyasalar yön bulması beklenirken doların ne kadar olacağı ile ilgili analistlerden yorumlar gelmeye başladı. 

FED'in politika toplantısında faizleri peş peşe dördüncü kez 75 baz puan artırması bekleniyor. Öte yandan Fed'in enflasyon mevcut seviyesinin yarısına gerilemeden sıkılaştırma hamlelerini durdurmayacağını bekleniyor. FED faiz kararı 2 Kasım 2022 tarihinde açıklanacak.

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) şahin para politikalarında sona  geldiğine yönelik güçlenen beklentilerle pozitif bir seyir izleniyor.

Fed’in uzun yıllardır görülen en agresif sıkılaştırma politikalarını uygulaması, resesyon tehlikesini de güçlendiriyor.

Birçok ekonomist, FED faiz toplantısında faizlerin yükseltilmesi kararının alınacağını belirtti. Eğer FED faiz kararını artırırsa dolar kurunun tekrar yükselişe geçmesi bekleniyor. Analistelere göre doların 19 TL olması bekleniyor. 

Peki bugün dolar ne kadar? 28 Ekim 2022 dolar kaç TL? Dolar bugün kaç lira oldu? 

Yastık altında doları olan yatırımcılar beklenen gün geliyor bakmadan geçmeyin! Dolar 3 gün sonra böyle olacak

DOLARDA SON DURUM 28 EKİM 2022

Dolar kurunda son durum merak ediliyor. Çarşamba günü euro dolar paritesinin yükselişe geçmesi ile euro ve dolar tekrar eşitlendi.

Öte yandan dolar endeksi 109 seviyesine kadar geriledi. Bugün ise dolar endeksi 110 seviyesinde işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise 0,997 bandında değerleniyor. Dolar/TL kuru bugün alış fiyatı 18,60 TL, satış fiyatı 18,65 TL seviyesinden işlem görüyor.

Dolarda yükseliş son mu buluyor?

Merkez Bankası'yla ilgili çok önemli haber! Elinde doları olanlar ilk önce tıklasın

Dolar bugün ne kadar? 27 Ekim 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Geri Dön