27 / 04 / 2024

Yastık altındaki altınlarımızı bozduralım mı? Net cevap şimdi belli oldu! Bakmayan çok pişman olacak

Yastık altındaki altınlarımızı bozduralım mı? Net cevap şimdi belli oldu! Bakmayan çok pişman olacak

Piyaların gözü bugün açıklanacak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Karar sonrası piyasalarda hareketlilik beklenirken Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş'ten yastık altında altını olanlar için açıklama yaptı.



YASTIK ALTINDAKİ ALTINLARIMIZI BOZDURALIM MI?

Altın fiyatları bugün de düşmeye devam ediyor. Yatırımcıların altına olan güvenleri sarsılırken yastık altındaki altınlarımızı bozduralım mı? sorusu yanıt arıyor.

İslam Memiş altın fiyatlarındaki düşüşlerin kalıcı olmadığını söyleyerek; ''Gram altın/TL fiyatı bin liranın altına sarktı. Şu anda 998 TL civarında seyrediyor..

Gram altın/TL fiyatında 990 TL ve bin 10 TL fiyatını bugün takip edeceğiz. Merkez Bankası saat 14'te faiz kararını açıklayacak. Piyasalar ve biz 100 baz puanlık bir faiz indirimi bekliyoruz. Yılın sonuna kadar her toplantıda 100 baz puanlık bir faiz indirimi bekliyoruz.

Çünkü tek haneli bir faiz hedefi var. Bu da piyasalarda biraz dalgalanmaya neden olabilir. Dolar kuru biraz güçlü. Dolardan destek gören bir gram altın var. Ancak bin lira seviyesinin altında çok kalıcı olacağını tahmin etmiyoruz. Düğün yapacaklar, altın borcu olanlar veya altın yatırımı yapacak vatandaşlar bin lira altındaki fiyatları dikkat etmeli.

 Yastık altındaki altınlarımızı bozduralım mı? Net cevap şimdi belli oldu! Bakmayan çok pişman olacak

Çünkü bütün dünyada resesyon riskleri artmaya devam ediyor. Enflasyon endişeleri söz konusu. Jeopolitik riskler var.Aslında altın fiyatlarının yükselmesi için bütün ortamlardan geçiyoruz. Şu anda merkez bankaları nedeniyle bir baskılanmasa söz konusu.Altının yatırım amaçlı alınması için gram tarafında bin lira seviyesinin altında bir şans var.

Orta ve uzun vadede altın fiyatlarını destekleyecek birçok sebep var. Başta dolar olmak üzere birçok sebep var. Şu anda altın yatırımı için uygun bir zamandan geçiyoruz. Altın 6 aydan beri baskılanıyor. Bunu küresel piyasalarda herkes biliyor zaten.Yatırımcılar 950-bin lira seviyesini değerlendirmeli. Rusya-Ukrayna arasındaki durumu tırmandıracak bir gelişme olursa durumlar değişebilir.

BM ve IMF'nin ciddi şekilde resesyon uyarıları var. Eğer bunlarda gerçekleşirse altında hızlı yükselişler görebiliriz.'' dedi.

Altın fiyatlarında ne kasırgası resmen tsunami yaşanıyor! Yatırımcılar hemen bakın! 20 Ekim 2022 canlı altın fiyatları

Gram altın 1200 TL olacak! 

 


Geri Dön