22 / 07 / 2024

 Yatırımcılar dikkat! Altın ve dolar operasyonu geliyor!

 Yatırımcılar dikkat! Altın ve dolar operasyonu geliyor!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ABD Merkez Bankası FED'in dolar ve gram altında yeni bir taktik  uyguladığını açıkladı. Yatırımcılar dikkat! İşte o taktik..




PİYASALAR YATAY SEYREDİYOR

Youtube kanalı üzerinden açıklama yapan İslam Memiş, Piyasalarda yatay bir seyir olduğunu, hem doların hem de gram altının dar bant aralığında sıkışıp kaldığını ifade etti.


FED'TEN GRAM ALTIN VE DOLAR DA YENİ OPERASYON

Merkez Bankaları faiz artırma sürecine giriş yaptı. FED, 25 baz puan faiz artırımı yapmasının ardından sonra şahin niteliğinde açıklamalar gelmeye devam ediyor. FED aslında piyasaları bozmak istemedi, ancak Powel tarafından gelen açıklaması şahin tondaydı. Bu bizim için sürpriz değildi. FED üyelerinde de 50 baz puan artırmaya yönelik açıklamalar geliyor.

 Yatırımcılar dikkat! Altın ve dolar operasyonu geliyor!

YENİ TAKTİK

Yeni bir taktik uyguladıklarını söyleyen Memiş, tek tek açıkladı. FED faiz artırdığı süreçte normal şartlarda faiz artırım süreci ile beraber emtia fiyatlarının sert şekilde gerilemesi gerekiyor. Ons altının 1900 dolar, gram altının 900 TL'nin altına düşmesi gerekiyordu. Onların emtia fiyatlarını baskılama güçlerinin olduğunu ve bunu bir gece de yapabileceklerini aktaran Memiş bu baskılamanın onlar için riskli olduğunu belirtti. 

İslam Memiş piyasalarda baskılamanın artması durumunda altına olan alımın artacağını söyledi. Ve yatırımcıların altın ve gümüşe yöneleceklerini söyledi ve şu çarpıcı açıklamalarda bnulundu...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön