16 / 05 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Dolar 2022’nin yeni zirvesine gidiyor

Yatırımcılar dikkat! Dolar 2022’nin yeni zirvesine gidiyor

Dolar endeksinde yaşanan yükseliş ile beraber ürk Lirasındaki değer kaybı sürüyor. Dolar/TL Nisan Ayının en yüksek seviyesi olan 14,83’e ulaştı.



FED ETKİSİ TÜRK LİRASI ÜZERİNDEKİ BASKIYI ARTIYOR

Nisan'da, Ocak 2015 tarihinden bu yana en iyi performansını göstererek yüzde 4,3 yükseliş yaşayan doların yükselişinde ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önümüzdeki aylar için faiz oranlarını agresif bir şekilde artıracağını ve ABD'de ekonominin Euro bölgesinden daha iyi performans sergileyeceği ile ilgili beklentiler etkili oldu. Fed etkisi de Türk Lirası üzerindeki baskıyı artırdı.

Yatırımcılar dikkat! Dolar 2022’nin yeni zirvesine gidiyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön