27 / 04 / 2024

Yatırımcılar dikkat! İşte dolar kahini Selçuk Geçer'in yeni tahmini!

Yatırımcılar dikkat! İşte dolar kahini Selçuk Geçer'in yeni tahmini!

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar tahminini revize etti ve yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.



Yaptığı dolar analizleri ile tüm yatırımcıların merakla takip ettiği ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yeni açıklamalarda bulunarak dolar tahminini revize etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde FED'in alacağı faiz kararına da değinen Geçer, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), eylül ayında faiz indirimi kararı aldığını açıkladı. 2021 yılının eylül ayında Merke Bankası'nın faizi 19 puandı. Geçtiğimiz yılın son 4 ayında toplam 500 baz puan indirim yapan Merkez Bankası; 2022'nin ilk 4 ayında ise faizi sabit tuttu. Mayıs ayında da Merkez Bankası faizi sabit bıraktığını açıklamıştı.

Yatırımcılar dikkat! İşte dolar kahini Selçuk Geçer in yeni tahmini!

Enflasyona endeksli tahvil ve ya süper Bono çıkarılacak açıklamalarından sonra iktidarın Kur Korumalı Mevduat uygulamasından istediği verimi alamadığının anlaşılmasından sonra doların ateşi yeniden yükselişe geçti. 15 gün önce 14 lira 50 kuruş seviyelerinde olan dolar kısa zamanda 16 lira 50 kuruşu gördü. Ardından 18 lirayı aştı. 21 Aralık'tan sonra düşürülen dolar şimdilerde 17.47 seviyesinde."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön