28 / 04 / 2024

Yatırımcılar Tire'deki yol sorunundan şikayetçi!

Yatırımcılar Tire'deki yol sorunundan şikayetçi!

Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, “Tire’ye gelen yatırımcı bozuk yollardan şikayetçi. OSB’de ise sanayici parayla su alarak sorununu çözüyor” dedi




Sanayide 10 bin kişiyi istihdam eden, tarımda Ege'yı sırtlayan, süt sektörünün üretim merkezi haline gelen ve son olarak SÜTAŞ'ın 65 milyon dolarlık yatırımına ev sahipliği yapan Tire'de, bozuk yollar ve su sorunu kentin kabusu haline geldi. Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, "Yatırımcılar yol nedeniyle buradan kaçıyor. Su sorunu da giderek büyüyor" dedi. 


Başkanlar buluştu 


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı İzmir'deki oda ve borsaların ortak yönetim kurulları toplantısı önceki gün Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Çapkınoğlu'nun "yol ve su sorunu" şikayeti damgasını vurdu. Çapkınoğlu, "Tire, Türkiye sanayisinin önemli bir bölgesi. Ayrıca tarım ve hayvancılığın başkenti durumunda. Organize sanayi bölgemiz giderek büyüyor. Ancak Tire'nin iyi bir yola ihtiyacı var. Tire-Torbalı ve Tire-Selçuk karayollarının genişletilerek daha ulaşılabilir bir yer olması gerekiyor" dedi.  


Yatırımcı şikayetçi 


Bir kentin yatırımcıyı çekmesi için "ulaşılabilir" olmasının zorunluluk olduğunu dile getiren Çapkınoğlu, "Tire'ye gelen yatırımcılar, misafirlerimiz yollarımızdan şikayet ediyor. Bu yollarda çok canlar verildi" dedi. İlçenin bir diğer probleminin de su sorunu olduğunu dile getiren Çapkınoğlu, "Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde tarıma dayalı tesislerimiz var. Burada en önemli ihtiyaç su. İlerleyen yıllarda gerçekleşmesi beklenen su sıkıntısını biz şimdi yaşıyoruz. Sanayici parayla su alarak işini halletmeye çalışıyor. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor" diye konuştu.


"TİRE HAK ETTİĞİNİ ALMALI"


Ortak yönetim kurulu toplantısında konuşan  İzmir  Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş Ege'nin, büyük pazarlara yoğunlaşması gerektiğini dile getirerek, teknolojik ve Ar-Ge ürünlerine yer alınması gerektiğini söyledi. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Tire'nin de içinde bulunduğu Küçük menderes havzasının bir an önce hak ettiği konuma gelmesi gerektiğini belirtti. Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk de özelleştirme sonucu Alsancak Limanı'nın büyümesinin İzmir'in kalkınması için kaldıraç görevi göreceğini belirtti. Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu da Ankara'da 4 bakan ile yaptıkları görüşmenin sonuçlarını anlatırken, "Hükümetimizin teröre olan hassasiyetlerini ve ülkemizde ekonominin gündem maddesi olması gerektiği yönünde aynı görüşte olduğumuzu gördük" dedi.



Sayılarla Tire


Nüfus: 78 bin

Sanayi firması sayısı: 39

Çalışan sayısı: 10 bin



Yeni Asır




Geri Dön