28 / 04 / 2024

Yatırımcılara duyuru! İstanbul'un en gözde arsaları satışta!

Yatırımcılara duyuru! İstanbul'un en gözde arsaları satışta!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Müdürlüğü, mülkiyeti belediyeye ait 5 arsayı satışa çıkardı. Arsaların toplam satış bedeli TL olarak belirlendi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Müdürlüğü tarafından  mülkiyeti belediyeye ait 5 arsa satışa çıktı. 28 Nisan 2021 günü yapılacak olan satışlar 2886 Sayılı DİK, Kapalı Teklif Usulü ile gerçekleşecek.

1- KAĞITHANE

Yatırımcılara duyuru! İstanbul un en gözde arsaları satışta!

İBB mülkiyetinde bulunan Kağıthane'deki 256 metrekarelik arsa yatırımcılar için satışa çıkarıldı.  6807 ada 65 parsel üzerindeki arsa için muhammen bedel 2 milyon 816 bin TL olarak belirlendi. İhale için 600 TL şartname bedeli isteniyor.

 

2- EYÜPSULTAN

Yatırımcılara duyuru! İstanbul un en gözde arsaları satışta!

İBB'nin Eyüpsultan'daki 101 metrekarelik arsası satışa çıktı. Yatırımcılar için satışa sunulan arazi 536 ada, 24 parsel üzerinde bulunuyor. İhale için şartname bedeli 300 TL olarak belirlenirken, satış bedeli 608 bin 340 TL olarak açıklandı.

 

3- PENDİK

Yatırımcılara duyuru! İstanbul un en gözde arsaları satışta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mülkyetinde bulunan 2 bin 977 metrekarelik arsanın satışı işinin ihalesi yapılacak. 8014 ada, 4 parsele kayıtlı arsanın satış bedeli 19 milyon 352 bin 970 TL olarak belirlenirken, şartname bedeli için 1000 TL ödenecek.

 

4- ALİBEYKÖY

Yatırımcılara duyuru! İstanbul un en gözde arsaları satışta!

Eyüpsultan'ın Alibeyköy mevkinde bulunan 185 metrekarelik arsa yatırımlar için satışa çıktı. İBB'nin mülkiyetinde bulunan arsa için 1 milyon 63 bin 750 TL isteniyor. 

 

5- MECİDİKÖY

Yatırımcılara duyuru! İstanbul un en gözde arsaları satışta!

Şişli Mecidiyeköy'de bulunan 5 parselin tamamı İBB tarafından satışa çıkarıldı. Büyükdere Caddesinin batısında kalan parseller için 472 milyon TL fiyat biçildi. İhaleye katılmak isteyenlerin 5 bin TL şartname bedeli ödemesi gerekiyor.

 

İHALE ŞARTLARI

1) İhaleye katılmak isteyen isteklilerin, tekliflerini aşağıdaki belgelerle birlikte kapalı zarf içerisinde İhale Komisyonu’na ibraz etmeleri gerekmektedir.
a) Teklif mektubunu havi iç zarf
b) Gerçek kişiler için Kanuni ikametgah ve nüfus cüzdanı sureti ( İstanbul’da ikamet kaydı olanlar için T.C Kimlik Numaralarını ihtiva eden “Nüfus Cüzdanı” , “Sürücü Belgesi” veya “Pasaport” ibrazı halinde söz konusu belgeler İdare tarafından tanzim edilir.)
c) Yabancı istekliler için Türkiye’de gayrimenkul edinebilmesine ilişkin şartları taşımak ve Türkiye’de tebligat için adres beyanı.
d) Tüzel kişinin siciline kayıtlı bulunduğu İdareden (Ticaret veya Sanayi Odası, Ticaret Sicili Müdürlüğü, Dernekler Müdürlüğü, Vakıflar Müdürlüğü, İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesi veya ilgili makamdan) ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge.
e) Şirketlerden, noter tasdikli imza sirküsü.
f) Dernek ve vakıflardan, ihaleye katılmaya ve yetkilendirmeye dair, yetkili organ tarafından alınmış kararın noter tasdikli sureti ve yetkilendirilen kişinin noter tasdikli imza beyannamesi.
g) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nda belirtilen Geçici Teminat,
h) Vekâleten katılınması halinde noter tasdikli vekâletname
i) Ortak girişim olması halinde, Ortak Girişim Beyannamesi (Ortak Girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin her biri için (b), (c), (d), (e), (f) ve (h) bentlerinde belirtilen belgelerin verilmesi gerekmektedir.)

2) Yabancı isteklilerin sunacakları yurtdışında düzenlenmiş her türlü belgenin Türkiye Cumhuriyeti konsolosluklarınca tasdik edilmiş veya apostil şerhini havi olması gerekmektedir.

3) İstenilen tüm belgelerin, asıl veya noter tasdikli olması gerekmektedir.

4) İhaleye katılmak isteyenlerin, yukarıda belirtilen belgelerle birlikte İhale şartnamesinde belirtildiği şekilde hazırlayacakları teklif mektuplarını da içeren kapalı zarflarını en geç 27 Nisan 2021 saat 16:00’a kadar Belediye Encümeni’ne (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümen Müdürlüğü Saraçhane/Fatih/İSTANBUL) sıra numaralı alındı belgeleri karşılığında teslim etmeleri gerekmektedir. Belirtilen tarih ve saatten sonra verilen teklifler ve postadaki vaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

5) Nüfus Cüzdanı sureti ve ikametgâh getirmeyen gerçek kişiler, kimlik paylaşım sistemi kayıtlarının teyidi için en geç 27 Nisan 2021 saat: 16.00’a kadar Encümen Müdürlüğü’ne (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kemalpaşa Mah. 15 Temmuz Şehitleri Cad. No:5 34134 Fatih/İSTANBUL ) başvurmaları gerekmektedir.

6) Teminat bedelini nakit olarak yatırmak isteyen istekliler, en geç 27 Nisan 2021 saat: 16:00’a kadar Belediyeden (İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Encümen Müdürlüğü, Saraçhane/Fatih/İSTANBUL) alacakları Teminat Müzakkeresi ile Teminat bedelini Belediyenin ilgili banka hesabına yatıracak ve makbuzunu İhale Komisyonu’na teslim edeceklerdir.  

7) Söz konusu ihale 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre düzenlenmiş olup istenen bütün bilgi ve belgelerin bu kanuna uygun olması gerekmektedir.

8) İhaleye katılmak isteyenlerin, ihale saatinden önce ihale şartnamesini incelemeleri ve tekliflerini şartnamede belirtilen şartlar çerçevesinde vermeleri gerekmektedir.

İhalenin Yapılacağı Yer: Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi Yenikapı Etkinlik Alanı, Kennedy Cad. No:11/1 Fatih/İstanbul

İBB arsa satış duyuruları için tıklayınız

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com

İBB'nin arsa ihalelerine yine teklif gelmedi!

 


Geri Dön