17 / 05 / 2024

Yaz tatili için devrim niteliğinde bir karar! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor

Yaz tatili için devrim niteliğinde bir karar! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren yaz tatiliyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Öğrencilerin tatil süreleri uzayacak mı? İşte detaylar...



Son yıllarda daha çok yaşanan küresel ısınma ile birlikte mevsim döngüleri de değişti. Artık kış ayları eskisi gibi sert geçmiyor, hatta çoğu yerde neredeyse hiç kar yağmıyor. Bunun sonucu olarak da yaz mevsiminin süresi de önemli ölçüde uzamış durumda. En azından uzmanların söylemleri bu yönde.

YAZ TATİLİ 4 AYA ÇIKIYOR!

Mevsim döngülerindeki bu geçişler, eğitime yön veren kurumları da yeni kararlar almaya zorluyor. Özellikle Avrupa’daki bazı ülkeler tatil süresini uzatmak için çoktan harekete geçti bile. Finlandiya ve Norveç başta olmak üzere, bazı ülkeler yaz tatili süresini 4 aya çıkarmak için çalışmalar yapıyor. 

Bu süreçte dileyen öğrenciler için uzaktan eğitim seçenekleri de gündeme alınacak. Uzaktan eğitimde kişisel gelişim üzerine bazı dersler açılarak. Okullar Haziran ayının ilk günlerinde kapanacak ve Ekim ayında yeniden açılacak. Bu sistem Avrupa’nın pek çok ülkesinde uygulanacak. Peki ya Türkiye'de durum nasıl olacak?

 


 


Geri Dön