27 / 07 / 2024

Yemenliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Yemenliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Yemenliler Türkiye'den ev alabilir mi? Yemenliler Türkiye'den işyeri alabilir mi? Yemenliler Türkiye'den arsa alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesi...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Yemenliler Türkiye'den ev alabilir mi? 

Yemen, Orta Doğu'da, Umman Denizi, Aden Körfezi ve Kızıldeniz kıyısında, Umman'ın batısında Suudi Arabistan'ın güneyinde yer alan bir ülke. Başkenti San'a'dır. Orta doğuda bulunan ülkenin kuzeyden Suudi Arabistan ve doğudan Umman olmak üzere iki adet komşusu bulunmaktadır. Güneyinde Aden Körfezi ve Arap Denizi ile batısında Kızıldeniz ile çevrilidir. 


Peki Yemenliler Türkiye'den ev alabilir mi? Yemenliler Türkiye'den işyeri alabilir mi? Yemenliler Türkiye'den arsa alabilir mi? 


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesine göre Yemen vatandaşları Türkiye'den koşulsuz bir şekilde konut sahibi olabiliyor.


Taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde de yer alan Yemen vatandaşları gayrimenkul alım satım işlemlerini tapu müdürlüklerinde hallediyor.


Yemen vatandaşlarının Türkiye'den konut sahibi olabilmeleri için, şu belgeleri temin etmeleri gerekiyor:


Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.




Geri Dön