30 / 04 / 2024

Yeni açıklandı! Yerli otomobil Togg’a dünyadan talep yağıyor!

Yeni açıklandı! Yerli otomobil Togg’a dünyadan talep yağıyor!

ABD'de görücüye çıkan ve Türkiye’nin yerli mobilitede geldiği son teknolojinin şaheseri sayılan Togg’a sadece yurt içinden değil, yurt dışından da çok önemli talep geldiği bildirildi.



Dünyanın en önemli teknoloji fuarı olan ABD’deki CES 2023'te oluşturduğu "Dijital Mobilite Bahçesi”ni ziyaret eden bir isim de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank oldu.

Dijital Mobilite Bahçesi ile ilgili Togg CEO’su Gürcan Karakaş'tan bilgi alan Varank, Togg'un "Beyond X" adıyla gösterilen ve mobiletinin yarından sonrasına ilişkin ipuçları veren alanını deneyimledi.

Togg'un fuarda bu seneki konseptinin, dönüşen otomotiv endüstrisinin geleceği noktayı gösterdiğini söyleyen Varank, Togg’un otomotiv endüstrisinin değişimine ve dönüşümüne vurgu yaptığını aktardı.

Yeni açıklandı! Yerli otomobil Togg’a dünyadan talep yağıyor!

Geçtiğimiz yıl fuara 2 bin 400 katılımcının başvurduğunu hatırlatan Varank, bu sene 3 binin üzerinde firmanın, teknolojilerini burada dünyaya sergilediğini hatırlattı.

Togg projesi başladığında Gürcan Karakaş’ın, "bir otomobilden daha fazlası" olduğuna ilişkin vizyonun ortaya konulduğunu anımsatan Varank, bu vizyon ışığında geliştirilen teknolojilerle artık otomobilin insanları bir yerden bir yere götüren araçlar olmaktan ziyade bir yaşam alanı deneyimi sunduğunu söyledi.


Geri Dön