29 / 04 / 2024

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuzda asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte konuşulan rakamlar…

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuzda asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte konuşulan rakamlar…

Seçim sürecinin atlatılmasının ardından şu sıralar en çok konuşulan konulardan birisi de asgari ücret zammı. İşçi ve işveren tarafları yaptıkları peş peşe açıklamalar ile günümüz koşullarında temmuz ayında yapılacak zam oranına ilişkin görüşlerini paylaşıyor.



Milyonlarca çalışan temmuz ayında yapılacak asgari ücret zammına kilitlendi. İşçi ve işveren sendikaları asgari ücret artışıyla ilgili çalışmalara başlarken, temmuz ayında yapılacak zamma ilişkin iş dünyasından da açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuzda asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte konuşulan rakamlar…

Sözcü Gazetesi’nden Gamze Bal’ın haberinde, milyonlarca çalışanın gözünün, açlık sınırının altında kalan asgari ücrete temmuz ayında yapılacak zamma çevrildiği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasının ardından yeni kabinenin oluşturulmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının davetiyle Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanması bekleniyor.

HENÜZ VAKİT ERKEN

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, seçimlerin bitmesinin ardından henüz kabinenin oluşturulmadığına vurgu yaparak haziran enflasyonunun belli olmadığı bir ortamda asgari ücrete yapılacak ara zamla ilgili şimdiden birşeyler söylemek için erken olduğunu ifade etti. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya ise asgari ücrete temmuz ayında bir iyileştirme yapılmasının, iş dünyasının gündem maddeleri arasında yer aldığını kaydetti. Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 25-35 aralığında bir ara zam geleceğinin konuşulduğunu aktaran Kaya, bunun da 10 bin 500 TL ila 11 bin 500 TL aralığında bir tutara tekabül ettiğini dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön