15 / 05 / 2024

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuzda asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte konuşulan rakamlar…

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuzda asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte konuşulan rakamlar…

Seçim sürecinin atlatılmasının ardından şu sıralar en çok konuşulan konulardan birisi de asgari ücret zammı. İşçi ve işveren tarafları yaptıkları peş peşe açıklamalar ile günümüz koşullarında temmuz ayında yapılacak zam oranına ilişkin görüşlerini paylaşıyor.



İŞVERENE DESTEK SAĞLANMALI

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuzda asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte konuşulan rakamlar…

Mevcut şartlarda 8 bin 500 liraya eleman bulmakta zorlandıklarını söyleyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Hizmetler Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ ise yeni asgari ücretin 10 bin TL olması durumunda bunu karşılayabileceklerini aktardı. İşverene yeni kolaylıklar sağlanması durumunda bu tutarın 12 bin TL’ye kadar çıkabileceğini belirten Bozdağ, işverene destek sağlanmadan bu rakamın yükseltilmesinin ise hem sektörü yoracağını hem de istihdamı olumsuz etkileyeceğini ifade etti.  

DİSK’TEN 16 BİN TL İŞARETİ

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, haziran ayı enflasyon rakamları belli olmadan yeni asgari ücrete ilişkin bir rakam telaffuz etmenin zor olduğunu aktardı. Çerkezoğlu, Türk-İş verilerine göre, mayıs ayında açlık sınırının 10 bin 362 TL’ye, yoksulluk sınırının ise 33 bin 752 TL’ye çıktığını hatırlatarak bir  ailede iki kişi çalıştığı zaman o eve en az yoksulluk sınırı kadar paranın girebilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bunun da asgari ücretin 16 bin lira olmasına yönelik bir talebe işaret ettiği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön