06 / 05 / 2024

Yeni asgari ücret yasası onaylandı! AB ülkeleri kararı verdi!

Yeni asgari ücret yasası onaylandı! AB ülkeleri kararı verdi!

Avrupa Birliği (AB) üyesi 21 ülkeyi kapsayan ve yeni asgari ücret kurallarını belirleyen yasa onaylandı. Avrupa Birliği Konseyi, asgari ücretlerin düzgün bir yaşam standardı sağlayacak seviyelere yükseltilmesi için hazırlanan yasaya onay verdi.



Yeni asgari ücret yasası onaylandı! AB ülkeleri kararı verdi!

2 YILLIK GEÇİŞ SÜRECİ

Daha önce Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından da onaylanan yeni kurallar, AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanmasının ardından 2 yıllık bir geçiş süreci sonunda yürürlüğe girecek.

AB üyesi 27 ülkenin 21'inde asgari ücret uygulaması bulunuyor.

Danimarka, İtalya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Avusturya, Finlandiya ve İsveç'te ise ücretler toplu iş sözleşmesi müzakereleri sonucu belirleniyor.

ALMANYA'DA ASGARİ ÜCRET 1.621 EURO

Brüt asgari ücret 2 bin 257 euro ile en yüksek Lüksemburg’da. Bu ülkeyi İrlanda bin 775, Hollanda bin 725, Belçika bin 658  ve Almanya bin 621 takip ediyor.

Türkiye’nin komşusu Yunanistan’da ise 2022’nin ilk yarısında brüt asgari ücret 774 euro oldu.

Oppo A16’da muhteşem fiyat! Peşin fiyatına 10 taksit imkanıyla! İşte 4 Ekim 2022 fiyat listesi…

Vatan Bilgisayar’da dev kampanya! iPhone 11’de büyük indirim! İşte 4 Ekim 2022 fiyat listesi...

Gazprom resmen tehdit etti! 20 Ekim’e kadar süre verildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön