28 / 04 / 2024

Yeni Başbakanlık binası inşaatı hız kesmeden devam ediyor!

Yeni Başbakanlık binası inşaatı hız kesmeden devam ediyor!

İnşaatı hızla ilerleyen yeni Başbakanlık binası ve kampüsünü helikopterden görüntüledi. HABERTÜRK, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin projelerini havadan görme fırsatı bulurken, en çok merak edilen yeni Başbakanlık binası ve kampüsünü de fotoğrafladı...



İnşaatı hızla ilerleyen yeni Başbakanlık binası ve kampüsünü helikopterden görüntüledi. HABERTÜRK,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nin projelerini havadan görme fırsatı bulurken, en çok merak edilen yeni Başbakanlık binası ve kampüsünü de fotoğrafladı. Yeni Başbakanlığın özellikleri şöyle: 


Yeni Başbakanlık'ta servis değil, oda sistemi olacak, Kampusta 3 blok yer alacak. Başbakan Erdoğan'ın makamı ve yardımcılarının bulunduğu bölüme giriş özel izinle ve eksi 2'nci kattan bir tünelle mümkün olacak. Bu blok ile diğer idari bloklar arasında doğrudan bağlantı yok. 


Çankaya Köşkü'ndeki gibi büyük bir tören alanı bulunacak. Her blokta iki büyük toplantı salonu, katlarda ise küçük toplantı salonları olacak. Kampusun çevresi duvarla çevrili olacak ve özel kamera sistemiyle izlenecek. Binanın altında Hükümet Harekât Merkezi inşa ediliyor. 

Doğal afetlerde Kriz Merkezi, savaş; kimyasal, biyolojik, nükleer ve siber saldırılarda, terör eylemlerinde ise Hükümet Harekât Merkezi olarak kullanılacak. 


Mimar: Şefik Birkiye 

Üstlenici Firma: Rönesans 

Proje Bedeli: 650 milyon TL 

Mimari: Selçuklu 

Teslim tarihi: Mayıs 2014 

Blok: 5'er katlı 3 blok 

Oda sayısı: 1000 



Habertürk Gazetesi 


Geri Dön