19 / 05 / 2024

Yeni Düzenlemeyle GSS Primleri Artırıldı!

Yeni Düzenlemeyle GSS Primleri Artırıldı!

Sağlık hizmetlerinden yararlanmak için herhangi bir işte çalışmayan ve eşi veya anne babası üzerinden sağlık hizmeti alamayan kişilerin ödemekle yükümlü oldukları Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, asgari ücretle birlikte zamlandı.



Yeni Düzenlemeyle GSS Primleri Artırıldı!

Ödeme Gücü Olmayanların Primleri Hazine Tarafından Karşılanıyor

GSS prim ödemelerini yapacak gücü olmayan kişiler, gelir testi talebinde bulunarak durumlarını belgelemeleri halinde primlerini devletten almaya devam edeceklerdir. Gelir testinde, hane içinde kişi başına düşen gelir asgari ücretin 3'te 1'inden düşük çıkarsa, primler Hazine tarafından karşılanacaktır. Ancak hane içinde kişi başına düşen gelir 4.471,50 TL'den fazla çıkarsa, bireyler primlerini kendileri ödeyeceklerdir.

GSS Prim Borcu Olanların Yapması Gerekenler

GSS veya Bağ-Kur prim borcu olan kişiler normalde SGK üzerinden sağlık hizmeti alamamaktadır. Ancak geçici düzenlemeler ile prim borcu olanlara devlet hastaneleri ve devlete ait üniversite hastanelerinden sağlık hizmetleri verilmektedir. Bu uygulama, 31 Aralık 2023 tarihine kadar geçerli olacaktır. Ancak sağlık hizmeti alsalar bile GSS prim borcu yükümlülükleri devam etmektedir.

Son yıllarda yapılandırma kanunlarıyla faizsiz olarak GSS prim borçlarını ödeme imkanı sunulmaktadır. Ödeme gücü olmadığını belgeleyenlerin prim borçları tamamen silinmektedir. Ancak bu hak, kanun çıktıktan sonra gelir testine girenler tarafından kullanılabilmektedir. Gelir testine girmeden önce borçları olan kişiler, yapılandırma kanununun yürürlüğe girmesini beklemeleri halinde birikmiş GSS prim borçlarından kurtulabilirler.

GSS Prim Borcu Olanlar Dikkat! Borçlarınızın 3'te 1'i Silinecek mi? Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

GSS prim borcu olanlara sevindirici haber Bakanlıktan geldi!

Genel Sağlık Sigortası primleri Temmuz'da ne kadar olacak? Bir bir hesaplandı! Zamdan sonra ne kadar GSS primi ödenecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön