09 / 05 / 2024

Yeni evim konut kredisini kimler alabilir? Yeni evim konut kredisi başvuru şartları nelerdir?

Yeni evim konut kredisini kimler alabilir? Yeni evim konut kredisi başvuru şartları nelerdir?

Yeni evim konutu kredisi, ilk kez ev sahibi olacak kişilerin gündeminde yer alıyor. Ev almayı düşünenler işte yeni evim konut kredisine dair detaylar!



YENİ EVİM KONUT KREDİSİ NEDİR?

Yeni Evim Konut Kredisi, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ortak projesi olan bir finansman ürünüdür. Daha açık bir tabir ile bakanlıkların kamu ve katılım bankaları ile işbirliği ile hayata geçirilen bir ev kredisi projesidir.

YENİ EVİM KONUT KREDİSİ KİMLERE VERİLİR?

Bu konut kredisi, Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan ve konut sahibi olmayan vatandaşlara veriliyor. Kampanyadan faydalanabilmek için;

  • 18 yaşın üzerinde ve T.C vatandaşı olunmalıdır.
  • Başvuru yapanlar için anlaşmalı bankalar tarafından kredi almaya uygun görülmeleri gerekir.
  • Kredi desteği sağlanan kişilerden proje bedelinin yüzde 10’luk kısmı peşin istenmektedir.

YENİ EVİM KONUT KREDİSİ LİMİTİ NE KADAR?

Yeni Evim Kredisi kapsamında Türkiye’nin 81 ili, 3 ayrı bölge belirlendi.

1. Bölge olarak belirlenen İstanbul’da yaşayanlar, 5 milyon Türk Lirası’na kadar finansman desteğinden faydalanmaktadır.

2. Bölge olarak da Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla ikamet eden vatandaşlar kampanya dahilinde azami olarak 3 milyon Türk Lirası kredi kullanma hakkına sahiptir.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla dışındaki iller 3. Bölge olmaktadır. Bu illerde yaşayıp yeni ev kredisi kampanyasından faydalanmak isteyen kişiler, 2 milyon TL’ye varan tutarlarda finansman desteğinde bulunuluyor. Yeni Evim Kredisi faiz oranları ise azami 15 sene için alınan kredi tutarına göre farklılık gösteriyor. 2 milyon TL’ye kadarki finansman desteğinde yüzde 0,69 oranında faiz payı uygulaması bulunuyor. Kullanılan desteğin miktarına göre bu oran yüzde 0,99’a kadar da yükselebilir.

YENİ EVİM KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- Finansman desteğinden faydalanabilmek için kişinin konutunun olmamalıdır.

- Kişinin konut alacağı ilde son bir yıllık süreçte satış yapmamış olması da ev kredisi kriterleri arasındadır.

- 1. ve 2. Bölge özelinde başvuru ilk önce son 12 aylık süreçte ikamet koşulu bulunuyor.

500 bin TL ne kadar faiz getirir? Kesin kredi nasıl çıkar?

ING Bank’tan market harcamalarında 250 TL bonus! İşte kampanya detayları!


Bayramda cüzdanınız boş kalmasın! Bu Yapı Kredi’nin Bayram Kredisi tam size göre! İşte detaylar


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön