25 / 07 / 2024

Yeni Foça pislik ve kokudan geçilmiyor!

Yeni Foça pislik ve kokudan geçilmiyor!

Yeterli belediye hizmeti alamadıklarını belirten Foça vatandaşları, kanalizasyon şebekesi ile arıtma tesisi projesinin bir an önce başlatılmasını İstiyorlar. Vatandaşlar çevredeki kötü kokular nedeniyle mağdur oluyor.




5 Haziran 2014 Perşembe günkü köşemizde "Menemen-Foça-Aliağa üçgeninde çevre katliamı yaşanıyor. Onbinlerce kişi tehlike altında" başlıkları ile İzmir'in tarım, turizm ve sanayi kenti üç ilçedeki vatandaşların, bölgedeki tavuk çiftliklerinin dışkısı ve ölü tavuk leşlerinden oluşan pis koku ile üreyen sineklerden şikayetçi olduklarını dile getirmiştik.


Üç temizlik ekibi yetmiyor Geçen yıl da yaz aylan içinde bu üç ilçeden Foça'nın tatil cenneti Yeni Foça'daki konutlardan cadde ve sokaklara sızan fosseptik atıklarını yazmış ve bu yüzden bölgenin çok pis koktuğunu, foseptik akıntılarının karasinek ve sivrisinek üremesine neden olduğunu belirtmiştik.Aynı şikayet bir kez daha köşemize iletildi. Yeni Foça'dan binlerce belde sakini adına aradıklarını söyleyen onlarca okurumuz, aynı olumsuzlukların eksiksiz yaşandığını, fosseptik sızıntılarının yanı sıra, çöplerin yeterince toplanmadığı için beldenin çöp toplama merkezi haline geldiğini, pislik ve pis kokular içinde bir yaz sezonu geçirdiklerini bildirdiler. Büyükşehir sınırlarında olmalarına rağmen lağım atıkları içinde yaşamaya mahkum edildiklerini belirten okurlarımız bu soruna bir an önce çözüm üretilmesini istediler. 


Milliyet Ege


Geri Dön