25 / 07 / 2024

Yeni Foçada çevre kirliliği sorunu

Yeni Foçada çevre kirliliği sorunu

Yeterli belediye hizmeti alamadıklarını belirten Foça vatandaşları, kanalizasyon şebekesi ile arıtma tesisi projesinin bir an önce başlatılmasını İstiyorlar. Vatandaşlar çevredeki kötü kokular nedeniyle mağdur oluyor.

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

Son dakika: 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı hizmete açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı'nı hizmete açtı.

Blue Life'ta hemen teslim villalar!

Blue Life İzmir’in hem yeşili hem mavisiyle ünlü ilçelerinden biri olan Yeni Foça Burunucu’nda, Öztürk Grup İnşaat farkıyla inşa edildi. Blue Life'ta hemen teslim fırsatıyla satışlar devam ediyor.

Şırnak Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi heyecanla karşılandı!

Şırnak'ta terörden temizlenmiş olan Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi, çevre köylerde büyük sevinç uyandırdı.

Yapı Denetiminde Yeni Düzenleme: İhmal Eden Kuruluşlara 3 Aya Kadar İş Yasağı!

Yapı denetiminde yeni düzenleme: İhmal eden kuruluşlar 3 ay boyunca yeni iş alamayacak. Çevre Bakanlığı tarafından getirilen sıkı tedbirlerle yapı denetiminde kalite ve güven artırılacak.

Artık  20-30 katlı bina devri kapanıyor! Açıklama ilk ağızdan geldi... İşte imarda yeni dönem!

Kahramanmaraş’ta 10 ili birden vuran deprem, bir an önce önlem alınması gerektiğini tekrar yüzlere çarparken,  hükümet kanadından da yeni önlemler geliyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, alınacak önlemleri tek tek açıkladı. Bundan sonra bir devir kapanıyor. İşte detaylar…

Korkmaz'dan çevre dostu tencere; Casterra... İşte 13 Ocak 2023 fiyat listesi...

Çok az yağ ile lezzetli yemekler pişirmeye yardımcı olan Korkmaz’ın yeni tenceresi Casterra çevre dostu teknolojilerle üretildi. Peki Korkmaz Casterra kaç TL'den satışa çıktı? Korkmaz Casterra'nın fiyatı ne kadar? İşte Korkmaz Casterra, 13 Ocak 2023 fiyat listesi...

TOKİ Özevim Sitesi projesi için düğmeye bastı! Üsküdar'a 293 konutluk yeni proje geliyor!

Dar gelirli aileler için yeni konut projelerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Üsküdar Özevim Sitesi kentsel dönüşüm projesi için start verdi. Projenin ihalesi yarın yapılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan 3 yeni atama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda üç yeni atama gerçekleştirildi. İşte o atamalar...

TURYAP icradan satıldı! 

Gayrimenkul pazarlama sektörünün önemli isimlerinden TURYAP icradan satıldı. Markanın yeni sahibi  Çevtaş Çevre Teknolojisi Ticaret AŞ oldu.

Arnavutköy'de 754 bin metrekarelik askeri alanın imar planları değişti!

Arnavutköy'de TOKİ'ye ait it 754 bin metrekare büyüklüğünde askeri alan imara açıldı. Yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sözleşmeli personellerine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında çalışan sözleşmeli personeller için yeni bir düzenleme yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projelerinde yeni mezun mühendis ve mimarlar görev alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Mersin Anamur, İzmir, Samsun, Balıkesir Ayvalık, Diyarbakır Sur İçi ve Eskişehir'de yer alan 8 projesinde yeni mezun mühendis ve mimarlar görev alacak...

Yeni Foçada çevre kirliliği sorunu Haberi

Yeni Foçada çevre kirliliği sorunu

5 Haziran 2014 Perşembe günkü köşemizde "Menemen-Foça-Aliağa üçgeninde çevre katliamı yaşanıyor. Onbinlerce kişi tehlike altında" başlıkları ile İzmir'in tarım, turizm ve sanayi kenti üç ilçedeki vatandaşların, bölgedeki tavuk çiftliklerinin dışkısı ve ölü tavuk leşlerinden oluşan pis koku ile üreyen sineklerden şikayetçi olduklarını dile getirmiştik.


Üç temizlik ekibi yetmiyor Geçen yıl da yaz aylan içinde bu üç ilçeden Foça'nın tatil cenneti Yeni Foça'daki konutlardan cadde ve sokaklara sızan fosseptik atıklarını yazmış ve bu yüzden bölgenin çok pis koktuğunu, foseptik akıntılarının karasinek ve sivrisinek üremesine neden olduğunu belirtmiştik.Aynı şikayet bir kez daha köşemize iletildi. Yeni Foça'dan binlerce belde sakini adına aradıklarını söyleyen onlarca okurumuz, aynı olumsuzlukların eksiksiz yaşandığını, fosseptik sızıntılarının yanı sıra, çöplerin yeterince toplanmadığı için beldenin çöp toplama merkezi haline geldiğini,...