27 / 04 / 2024

Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşüm hız kazandı! 

Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşüm hız kazandı! 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşümün Zeytinburnu'nda hız kazandığını belirterek, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



Yeni İmar Plan Notu'yla birlikte kentsel dönüşümün hız kazandığını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini açıkladı.

RUHSAT SAYILARINDA CİDDİ ARTIŞ OLDU!

Telsiz Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer  Arısoy, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarının son durumu hakkında bilgiler verdi.

Zeytinburnu Belediyesi’nin uyguladığı Yeni İmar Plan Notu’nun yürürlüğe girmesinin hemen ardından ruhsat sayılarında ciddi bir artışın olduğunu söyleyen Başkan Arısoy ''Buradan da anlaşılacağı üzere ilçedeki kentsel dönüşüm sürecinin hızlı bir şekilde büyüyerek devam edecek.'' ifadelerini kullandı.

Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşüm hız kazandı! 

KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI RESMEN YAYIMLANDI!

Milyonların merakla berklediği Kentsel dönüşüm yasası resmen yayımlandı. Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeleri kapsayan ve TBMM Genel Kurulunda kabul edilen "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Yasa ile Bazı Yasalarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Söz konusu yasayla, deprem bölgesinde yıkım kararlarının iptalinin talep edilmesi sebebiyle yıkılamayan yapılara yönelik yargı süreçlerinin hızlandırılması amaçlanıyor. Kentsel dönüşüm ile ilgili bazı maddeler şu şekilde;

Riskli yapı tespitinin Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ya da idarece resen yapılması gerçekleştirilmesine fırsat veren kanun kapsamında, riskli yapıların yıktırılması için maliklere bir kerede 90 günden fazla olmamak üzere süre hakkı tanınacak

Binaların tahliyesinin engellenmesi halinde kolluk kuvveti aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşüm, konut sahiplerinin salt çoğunlukla aldığı karara istinaden gerçekleştirilebilecek.

Ugulama imar planı ve mimari, statik, tesisat ile her türlü fenni mesuliyetin Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından üstlenilmesi ve mülkiyetin ispatlanması şartıyla 30 gün içinde yapı ruhsatı verilecek.

Kentsel dönüşümde kritik detay: Ödeme gücü olmayan dar gelirlilerin konutlarına devlet ortak olacak! 

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

İstanbul’da rezerv alan tartışması! Şehir içinde rezerv alan olacak mı?

Geri Dön