28 / 04 / 2024

Yeni konut kredisi kampanyası ile konut fiyatları düşer mi? 2023 konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Yeni konut kredisi kampanyası ile konut fiyatları düşer mi? 2023 konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Konut kredisi güncel faiz oranları araştırılırken, yeni konut kredisi kampanyası da gündem de yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde dar geçimli aileler için yeni konut kampanyası duyurmuştu. Peki bu kampanya ne zaman belli olacak, konut fiyatları düşecek mi?



Milynonlarca kişi, ev sahibi olmanın hayallerini kuruyor. Konut kredisi faiz oranlarının yükseldiği son günlerde vatandaşlar yeni konut kampanyasının başlayacağı günü dört gözle bekliyor.  Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan dar ve orta gelirlilere yönelik kredi koşulları ile ilgili açıklamanın yapmasını beklediğini belirtti. 

2023 KONUT KREDİSİ FAİZLERİ!

Konut satışlarında eylül ayında yüzde15 gerileme görülmesine rağmen, konut kredisi faiz oranlarında herhangi bir düşüş olmadı.  Mevcutta özel bankalarda konut kredilerinden aylık yüzde 3 seviyesini geçti.

Konut sahibi olmak isteyenlerin sayısının her geçn gün azaldığı ülkemizde bunu artırmanın en önemli unsurlarından biri şüphesiz ki birinci el dışında ikinci elde de bu konutlara yönelik kredi kampanyalarının sürdürülebilir bir mortgage modeli ile verilmesi olmalı.

Yeni konut kredisi kampanyası ile konut fiyatları düşer mi? 2023 konut kredisi faiz oranları ne oldu?

YENİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASI FAİZ ORANI NE OLACAK?

Yeni konut kredi faiz kampanyasının sektör temsilcilerine göre 1.20 ve 1.50 aralığında ve 180 aya yakın vadelerin içermesi bekleniyor.

Öte yandan düzenlemenin ne zaman balacağı ise en çok merak edilen konu. Sektör temsilcileri 2024'ün ilk çeyreğinde olabileceğini belirtti. 

YENİ KONUT KAMPANYASI SONRA KONUT FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kampanya sonrasında fiyatların artmayacağını açıkladı.

Gayrimenkuldeki konut tarafından belli bir süredir konut fiyatları gerileme seyrini devam ettirdiğini belirten Özelmacıklı '' Yüzde 20’ye yakın gayrimenkul fiyatları gerek fiyat gerilemesi nedeniyle gerekse de aylık bazda enflasyon düşüşleri nedeniyle düşmeye devam ediyor.' dedi.

Özelmacıklı ''Mevcut kredi kampanyası sınırlı bir tüketici grubu için olacağından yani evi olmayan, belli süredir o şehirde yaşayan, krediyi ödeme gücü olan belli bir kesime yönelik olacağı için fiyatların ben çok hızlı bir şekilde yükseliş göstereceğini düşünmüyorum.'' ifadelerini kullandı.

Konut fiyatları yüzde 90,3 arttı! İstanbul'da ortalama fiyatlar ilk kez 4 milyon TL'yi geçti!

Konut sektöründe dengesiz fiyat hareketleri mercek altında! Çimento fiyatlarında inceleme devam ediyor!

Geri Dön