29 / 04 / 2024

Yeni Volkswagen Passat geliyor! İşte değişen tasarımı ve özellikleri...

Yeni Volkswagen Passat geliyor! İşte değişen tasarımı ve özellikleri...

Tam 50 yıl önce, Volkswagen Passat ilk defa yollara çıktı. Bu yarım yüzyılın ardından, Passat markası 34 milyon adetlik satış başarısına ulaşarak 9. nesliyle önümüzdeki dönemde karşımıza çıkacak. İşte detaylar...



Yeni nesil Passat, 5-9 Eylül 2023 tarihleri arasında IAA Mobility fuarında tanıtılacak.

Yakın bir zamanda Volkswagen, yeni nesil Passat modelinin ilk görsellerini ve bazı detaylarını paylaştı. Tam detaylar ilerleyen günlerde sunulacak. Ancak yeni Passat'ın 2024 yılının ilk çeyreğinde yollarda olması planlanıyor.

Bu yeni nesil Passat'ta en dikkat çekici değişiklik, artık sadece station-wagon (estate) gövde tipiyle satılacak olmasıdır. Türkiye dahil birçok ülkede sedan gövde seçeneği sunulmayacak. Bu kararın temelinde Avrupa'da station-wagon modellerinin tercih edilme oranının artması ve sedan talebinin azalması yatıyor. Ancak sedan otomobillerin hala popüler olduğu ülkelerde, bu kararın hayal kırıklığı yaratabileceği düşünülüyor.

2024 Volkswagen Passat tasarımı 

2024 Volkswagen Passat'ın tasarımı incelendiğinde, ön bölümde elektrikli Volkswagen modellerinde gördüğümüz tasarım detayları dikkat çekiyor. İnce LED farlar ve geniş hava girişi, araca sportif bir hava katıyor. Yan tarafta eğimli tavan çizgisi spor bir görünüm sağlarken, aracın aerodinamik verimliliği düşük bir sürtünme katsayısı olan 0,25 CD ile sağlanıyor. Arka bölümde boydan boya uzanan stop lambaları ve siyah detaylar göze çarpıyor.

İç mekanda opsiyonel olarak sunulan 15 inçlik bilgi-eğlence sistemi oldukça çekici bir görünüme sahip. Ayrıca, dijital gösterge paneli çağın ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmış. Vites kolu direksiyonun hemen yanına taşındığından daha minimalist bir orta konsol ve ek depolama alanı sunulmuş.

2024 Volkswagen Passat'ta birden fazla motor seçeneği

2024 Volkswagen Passat'ta birden fazla motor seçeneği mevcut. Yeni Passat, yarı hibrit bir motorla sunulacak ve farklı benzinli ve dizel motorlarla donatılabilecek. Ayrıca şarj edilebilen hibrit güç üniteleri de mevcut olacak. Bu hibrit üniteler, elektrikli kullanımda 100 kilometreye kadar menzil sunma kapasitesine sahip.

Bu nedenle, 2024 Volkswagen Passat'ın gelişmiş tasarımı, geniş motor seçenekleri ve modern iç mekanıyla otomobil tutkunlarının ilgisini çekeceğe benziyor.

Ayrıntılı bilgi için: https://www.vw.com.tr/

Volkswagen Golf 2023 fiyat listesi

Toyota'dan ay sonu fırsatı; Fiyatı 764 bin 350 TL oldu! Yetişen alır!

Mercedes çıldırdı: Bu otomobilin fiyatı 17 milyon 657 bin 500 TL


Geri Dön