30 / 04 / 2024

Yeni yatırımlar yeni şehir projeleri!

Yeni yatırımlar yeni şehir projeleri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde başta konut projeleri olmak üzere sanayi, ticaret, sağlık, eğitim ve diğer altyapı yatırımlarının süreceğini belirtti ve yerel yönetimde şehircilik temelinde geliştirilen ilkeleri açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde başta konut projeleri olmak üzere sanayi, ticaret, sağlık, eğitim ve diğer altyapı yatırımlarının süreceğini belirtti ve yerel yönetimde şehircilik temelinde geliştirilen ilkeleri açıkladı.

TOKİ Haber Dergisi'nde yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel yönetimlerde şehirlerin ve insanların maddi-manevi tüm varlığına kutlu bir emanet olarak sahip çıkılacağını belirterek yönetimlerde, herhangi bir kesime ve kişiye değil sadece millete ve devlete sadakat göstereceklerin bulunacağını söyledi.

Yerel yönetim anlayışını 11 başlık altında açıklayan Erdoğan, bunları "Şehir Planları Altyapı ve Ulaşım, Kentsel Dönüşüm, Şehirler, Akıllı Şehirler, Çevreye Saygılı Şehirler, Sosyal Belediyecilik, Yatay Şehirleşme, Halkla Birlikte Yönetim, Tasarruf ve Şeffaflık ve Değer Üreten Benzersiz Şehirler" şeklinde sıraladı. Türkiye genelinde temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara, İzmir, bzon, Kocaeli, Sakarya, Samsun, Ordu,Erzurum, Gaziantep ve Antalya'da yapılan yatırımları da değerlendirdi.

Ankara'nın son 16 yılda savunma sanayisinin de başkenti olduğunu ve dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firmasından dördünün Ankara'da olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2018 yılında Ankara'nın savunma sanayisinde yaptığı ihracatın 873 milyon dolara ulaştığını belirtti. Kente, Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi ile Uzay ve Havacılık ihtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kazandırdıkları söyleyen Erdoğan, "Özgün tasarım ve ileri teknolojiyle Türkiye'yi bu alanda küresel bir güç hâline getireceğiz" dedi. Son 16 yılda şehre 120 milyar TL'lik yatırım yapıldığını ve bu kapsamda 95 bin adet konutu kapsayan yapı projesinin hayata geçirildiğini söyleyen Erdoğan, şehre 12 üniversite, yaklaşık 10 bin öğrenci kapasiteli yükseköğrenim yurtları, 32'si hastaneden oluşan 137 adet sağlık tesisi yapıldığını belirtti. 3 bin 704 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi'nin çok yakında açılacağını, Etlik Şehir Hastanesi'nin inşasının ise sürdüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yol ve hızlı tren projeleriyle önemli ulaşım projelerinin hayata geçirildiğini kaydetti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İZMİR'E 18 BİN KONUT

İzmir'i sadece Türkiye'nin değil, tüm gönül
coğrafyasının kalbi olarak gördüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi 3,5 kat büyütürken İzmir'i ihmal etmediklerini, son 16 yılda İzmir'e 67 milyar TL yatırım yaptıklarını belirtti. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla 18 bin konut projesinin hayata geçirildiğini, 9 bin 548 yeni derslik, üç yeni devlet üniversitesi ve 6 bin 330 yatak kapasiteli yükseköğrenim yurtlarını şehre kazandırdıklarını söyleyen Erdoğan, 35'i hastane toplam 109 tesisi hizmete sunduklarını kaydetti. Erdoğan, "İzmir'i marka şehir yapacak projeleri önümüzdeki dönemde inşallah hayata geçireceğiz" diye konuştu.

TRABZON AKÇAABAT VE AVNİ AKER MİLLET BAHÇELERİ

"Ekonomimizi büyütürken, yatırımlarımızı artırırken demokrasimizi de büyüttük, güçlendirdik" diyen Erdoğan, eğitimden sağlığa, turizmden ulaşıma, ticaretten tarım ve sanayiye Trabzon'a 30 milyar TL yatırım yapıldığını aktardı. Akçaabat ve Avni Aker Millet Bahçeleri proje çalışmalarının devam ettiğini bildiren Erdoğan, Trabzon Merkez-Pazarkapı'daki cami ve külliyenin inşasının da sürdüğünü aktardı. 100 yataklı Of Devlet Hastanesi'nin yapımının sürdüğünü, bin 200 yataklı Trabzon Şehir Hastanesi projesinin ihale aşamasında olduğunu belirten Erdoğan, Trabzon Şehir Geçişi Devlet Yolu ile Akyazı ve sahil bağlantı yollarının inşasının seneye bitirileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Solaklı Vadisi'nde örnek bir projeyi hayata geçirdiklerini, Altındere Vadisi Milli Parkı, Sera Gölü Tabiat Parkı ve Uzungöl Tabiat Parkı'nın da yer aldığı sekiz tabiat parkında gerekli çalışmalarla tabiat turizmine katkı sağlanacağını açıkladı.

"TOKİ İLE KOCAELİ'NDE 19 BİN 352 KONUT"

Kocaeli'nin, ticari ve beşeri zenginlikleriyle Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden olduğunu vurgulayan Erdoğan, şehirde kişi başına düşen milli gelirin Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak 18 bin dolara ulaştığını kaydetti.

Eğitim ve sağlık alanında kente yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan, kentteki konut ihtiyacını karşılamak için  TOKİ  vasıtasıyla 19 bin 352 konut üretildiğini, 33 bin seyirci kapasiteli stadyum ile gençlik merkezleri, spor salonları ve yüzme havuzlarının inşa edildiğini söyledi. Devam eden ulaşım projelerinin tamamlanmasıyla Kocaeli'nin Türkiye'nin hemen her yerindeki il merkezlerine bağlanacağını belirterek kenti her alanda büyütmeye, zenginleştirmeye devam edeceklerini aktardı.

SAKARYA'DA 7 BİN 362 KONUT SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Sakarya'da 17’si hastane toplam 47 eseri kente kazandırdıklarını, altı sağlık tesisinin inşasının sürdüğünü ve bin yataklı Sakarya Şehir Hastanesi'nin ihale sürecinde olduğunu belirten Erdoğan, eğitimde şehre ikinci devlet üniversitesini yaptıklarını, yükseköğrenim öğrencileri için 9 bin 438 kişilik yurt binalarını hizmete açtıklarını söyledi. Sakarya'da TOKİ tarafından inşa edilen 7 bin 362 konutun sahiplerine teslim edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulan hızlı tren fabrikası ve alınan hızlı tren setleriyle modern metro araçlarının artık Sakarya'da üretileceğini bildirdi.

SAVUNMADA DIŞA BAĞIMLILIK AZALIYOR

Sakarya'da BMC Üretim ve Teknoloji Üssü Temel Atma Töreni'ne de katılan Erdoğan, 222 hektar alan üzerine kurulan tesiste tank, zırhlı araç, askeri kamyon, ticari araç, motor, hızlı tren ve metro fabrikaları gibi pek çok üretim hattının bulunduğunu belirterek, 500 milyon dolarlık yatırımın 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını kaydetti. Savunma sanayisinde 2002 yılında yüzde 80'leri bulan dışa bağımlılık oranının yüzde 35'lere düşürüldüğünü söyleyen Erdoğan, sektörün önemli şirketlerinden BMC'nin yeni fabrikasıyla Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayıp ihracata yönelik üretim gerçekleştireceğini kaydetti.

TÜRKİYE'NİN İLK DENİZ HAVALİMANI

21 milyar TL'lik yatırımla Ordu'ya eğitim, sağlık, ulaşım ve spor alanında nitelikli hizmetler getirdiklerini söyleyen Erdoğan TOKİ'nin yaptığı 5 bin konutla şehirde arif tan konut ihtiyacının karşılandığını, bölün-ğî müş yol miktarının 50 kilometreden 152 kilometreye çıkartıldığını ve 34 kilometre uzunluğunda 27 tünel inşa edildiğini aktardı. Türkiye'nin ve Avrupa’nın denize H dolgu yapılarak inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’nı da şehre kazandırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı H Erdoğan, geçen yıl havalimanının 1 milyon 85 bini aşan yolcu kapasitesine ulaştığını hatırlattı.

ERZURUM'DA GAZİ VE EMEKLİLERE 5 BİN YENİ KONUT

Erzurum'da TOKİ'nin inşa ettiği 10 bin konutun sahiplerine teslim edildiğini ve yeni bir projeyle emekli ve gaziler için 5 bin yeni konutun inşa edileceğini duyuran Erdoğan, şehre toplamda 23,5 milyar TL yatırım yapıldığını belirtti. 24'ü hastane olmak üzere toplam 92 adet sağlık tesisiyle bin 200 yataklı Erzurum Şehir Hastanesi'nin şehfe kazandırılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, spor alanında da önemli yatırımlar yapıldığını vurguladı. Erdoğan, 10 bin kişilik kapalı spor salonunun yatırım programına alındığını belirterek, Cumhurbaşkanlığı insan Kaynakları Ofisi himayesinde düzenlenecek Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'nın,
Mart ayında 15 bölge üniversitesiyle Erzurum'da gerçekleştirileceğini kaydetti.

GAZİANTEP'TE 50 BİN KONUTLUK YENİ BİR ŞEHİR

Gaziantep'teki temaslarında şehri pek çok alanda kaliteli hizmetlerle buluşturduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci devlet üniversitesi, yaklaşık 10 bin öğrenci kapasiteli yükseköğretim yurtları ve 19'u hastane 80 sağlık tesisinin önemli yatırım projeleri olduğuna işaret etti. Şehre 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum inşa edildiğini, eski stadyumun yerine merhum siyasetçi Haşan Celal Güzel'in adını taşıyan bir millet bahçesi yapılacağını söyleyen Erdoğan, teslim edilen yaklaşık 15 bin konutun yanı sıra yatay mimari anlayışla inşa edilmekte olan 50 bin konutluk Kuzeyşehir'in de şehre büyük bir değer katacağını vurguladı.

DÜNYA ŞEHRİ ANTALYA'YA 40 MİLYAR TL YATIRIM

Antalya'nın gerçek bir dünya şehri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ aracılığıyla 4 bin 432 konut projesinin tamamlandığını, yol projelerinin sürdüğünü ve hemen her alanda hayata geçirilen projelerle şehre 16 yılda 40 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi. Üçüncü havalimanı olan Batı Antalya Havalimanı'nın 2022 yılına kadar hizmete geçirileceğini belirten Erdoğan, 841 milyon TL yatırım bedelli 27 kalem eser ve hizmetlerin toplu açılışını da yaptı. Fırtınanın yol açtığı doğal afette oluşan 100 milyon TL tutarındaki maddi zararı telafi etmek için gereken çalışmaların yürütüldüğünü belirten Erdoğan, söz konusu afetin altyapı yatırımlarının önemini bir kez daha gösterdiğini kaydetti.


İzmirliler'in konut ihtiyacı karşılanacak!


Geri Dön