29 / 04 / 2024

Yeni yılın ilk gününde İslam Memiş altın tahminini güncelledi!

Yeni yılın ilk gününde İslam Memiş altın tahminini güncelledi!

Ünlü ekonomist İslam Memiş altın tahminini güncelledi, yeni rekora işaret etti



Piyasalarda yeni yıl heyecanı yaşanırken Para ve Piyasalar Analisti İslam Memiş, döviz ve altın kurunda gerçekleşmesi muhtemel gelişmeleri yorumlandı. 2023'ün genel olarak riskli, karmaşık ve belirsiz bir yıl olacağını belirten İslam Memiş, gram altındaki zirve beklentisinin gerçekleşmeme gerekçelerini açıkladı. Gecikmeli de olsa bile 2023'te 1.450 lira rakamını beklemeye devam edeceği mesajını veren ünlü ekonomist, Memiş "Ons altın yine 2023 yılında 2000 dolar seviyesi üzerinde rakamlar 2 bin 200 dolar, 2 bin 300 dolar seviyelerine ulaşacak. Beklediğimiz seviyelerden oldukça uzağız" dedi.

Dolar, euro ve altında tarihi zirvelerin görüldüğü 2022 sona ererken yatırımcıların gözü 2023'e çevrildi. 2022'ye 774 lira seviyesinde başlayan gram altın yılı 1.094 liradan kapattı. Dolar ve euroda ise rekor seviyeler geldi. Covid-19'un devam eden etkisi, savaş ve gerilimlerle çalkantılı bir dönemi geride bırakan uluslararası piyasalarda döviz ve altın kurunun yanı sıra emtia piyasasında da sert dalgalanmalar yaşandı.

Yeni yılın ilk gününde İslam Memiş altın tahminini güncelledi!

Yurt dışı piyasalarda ONS altının 1.800 dolar üzerindeki hareketi devam ederken aynı paralellikteki gram altın da 1.100 liraya dayandı. Yatırımcılar için "güvenli liman" olarak görülen altının yeni yılda ne olacağı konusunda altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten açıklama geldi. Altında tahminini revize eden ünlü ekonomist, "Altının gramı 1.450 lira olacak ama beklememiz gerek" dedi.

2022 TAHMİNİNİ HATIRLATTI


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön