16 / 05 / 2024

Yeni yılın ilk gününde İslam Memiş altın tahminini güncelledi!

Yeni yılın ilk gününde İslam Memiş altın tahminini güncelledi!

Ünlü ekonomist İslam Memiş altın tahminini güncelledi, yeni rekora işaret etti



2023'ün genel itibariyle riskli, karmaşık ve belirsiz bir yıl olacağının altını çizen Memiş, "Altın ve gram gümüşte yeni zirveler bekliyor olacağım" dedi. Ünlü ekonomist, 2022'e gram altın beklentisinin 1.450 lira olduğunu vurgulayarak "Tabii ki teknik ve mantıken bu rakamları bekliyoruz. Ancak Merkez Bankaları'nın koordineli bir şekilde baskılama süreci ile birlikte teknik ve mantık olarak piyasada bir şey oluşmadı" ifadesini kullandı.

'YATIRIMCI 319 TL KAZANDI'

Altının uzun vadede kazandırmaya devam edeceğini ifade eden Memiş, Ons altının 2023'te 2 bin dolar seviyesi üzerinde 2 bin 200 dolar ile 2 bin 300 dolar seviyelerini görebileceğini söyledi. Gram altının fiyatında 1.450 lirayı beklemeye devam edeceği mesajını veren Memiş, güncel fiyatı anımsatarak "Beklediğimiz seviyelerden çok uzağız. Yıllık olarak getiriye baktığımızda yatırımcı gramında 319 lira kazanmış oldu. Bu da iyi bir getiri sağlamış oldu" dedi. Memiş yeni yılla birlikte yükselişe işaret ederek şunları söyledi: "Yılın ilk ayı itibari ile özellikle Ocak ayından itibaren yukarı yönlü bir hareketlilik beklentisi olduğu söyleyebilirim"

KRİPTO PARADA SERT FİYATLAMALAR

Yeni yılın ilk gününde İslam Memiş altın tahminini güncelledi!

Kripto paraların aynı bant aralığında baskılanmaya devam ettiğini kaydeden İslam Memiş, "2023'ün ilk haftası itibariyle sert fiyatlamalar kaçınılmaz olur" dedi.

YENİ YILDA NAKİTE DİKKAT

Memiş şunları söyledi:

"İnsanlar enflasyonu daha yeni hissetti. İnsanlar enflasyon karşısında parasının aşırı şekilde değer kaybettiğini görünce nerede nasıl uyandıklarını şaşırdılar. 2023 yılı resesyonun çok konuşulacağı bir yıl olacağı için nakittin çok değerli olacağını da bilmek gerekiyor"

EDİTÖR NOTU: Bu haber 01 Ocak 2023 tarihinde saat 18.32'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.71 Türk Lirası, euro 19,93 Türk Lirası, altının gramı ise bin 90 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş: 'Gram altın 1450 TL olacak ama...'

EYT'liler eksik prim günlerini nasıl tamamlayabilir?

Elektrik ve doğalgazda şok gelişme! Yüzde 123 arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön