02 / 05 / 2024

EYT'liler eksik prim günlerini nasıl tamamlayabilir?

EYT'liler eksik prim günlerini nasıl tamamlayabilir?

EYT'de yaş sınırının kalkmasının ardından eksik prim günlerini hesap ettirmek isteyenler SGK binalarında yoğunluk oluşturdu. Peki EYT'liler eksik prim günlerini nasıl tamamlayabilir?



Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin netleşmesinden sonra ilgili koşulları sağlayamayan ve eksik prim günleri olan sigortalıların da SGK binalarında yoğunluk oluşturduğu gözlemlendi.

Habertürk Yazarı Ahmet Kıvanç, Bloomberg HT yayınında prim günü eksik olan vatandaşların hangi hallerde borçlanabileceğini detaylı bir şekilde açıkladı.

EYT liler eksik prim günlerini nasıl tamamlayabilir?

Prim günü eksik olan ya da borçlanmak suretiyle sigorta başlangıç tarihini öne çekme imkanı olanların borçlanma yapması gerektiğini belirten Kıvanç, en yaygın borçlanmanın askerlik, doğum, doktora öğrenimi, tıpta uzmanlık öğrenimi, fahri asistanlık süreleri, avukatlık stajı ve yurt dışı borçlanması olduğunu açıkladı.

Kıvanç, hizmet borçlanmalarının asgari ücrete göre belirlendiğini, asgari ücretin yeni yılda yüzde 55 oranında artması sebebiyle bu artıştan etkilenmemek için yığılmaların yaşandığını belirtti.

“EYT’de en büyük maliyet artışı ise yurt dışı borçlanmalarda olacak”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön