04 / 05 / 2024

EYT e-Devlet emeklilik başvurusu nasıl yapılır? İşte adım adım yapılması gerekenler...   

EYT e-Devlet emeklilik başvurusu nasıl yapılır? İşte adım adım yapılması gerekenler...   

EYT düzenlemesi nihayete kavuşurken emeklilik hakkı kazanan milyonlarca vatandaş sürecin nasıl ilerleyeceğini öğrenmeye çalışıyor. EYT başvurusu sürecinin başlayıp başlamadığı EYT’liler tarafından araştırılıyor.



Milyonlarca çalışan EYT’nin detaylarını araştırıyor. TBMM’den geçen düzenlemeyle emekli olanlar başvuru sürecinin başlaması için Resmi Gazete'de yayımlanmasını bekliyor. Hak sahipleri SGK ve e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Peki, EYT’liler emeklilik başvurularını e-Devlet üzerinden nasıl yapacak? İşte detaylar...

EYT e-Devlet emeklilik başvurusu nasıl yapılır? İşte adım adım yapılması gerekenler...   

EYT BAŞVURU TAKVİMİ

Emeklilik başvuruları EYT yasası Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdikten sonra başlayacak. SSK'lılar ve Bağ-Kur'lu çalışanlar, başvuruları e-Devlet'ten veya SGK'dan yapılabilecek.

Memurlar ise emeklilik başvurusunu Hizmet Takip Platformu’ndan (HİTAP) gerçekleştirebilecek. Emekli maaşları başvuruların yapıldığı tarihi izleyen aydan itibaren hesaplara yatırılmayacak.

Martta başvuranların emekli maaşları 1 Nisan tarihinden itibaren hesaplanacak. Koşulları henüz yerine getirmemiş olanlar da koşulları tamamladıkları tarihten itibaren emeklilik dilekçesi verecek.

Onların aylıkları da dilekçeyi izleyen ay başından itibaren hesaplanmaya başlanacak.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön