05 / 05 / 2024

Yeni Zigana Tüneli yarın açılıyor!

Yeni Zigana Tüneli yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yarın hizmete açılacak olan Zigana Tüneli ile zamandan 92 milyon lira, akaryakıttan 180 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 272 milyon lira tasarruf sağlanacağını söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde geçen son 21 sene boyunca tüm ulaşım stratejilerini, küresel eğilimleri dikkate alarak yaptıklarına değinen Bakan Karaismailoğlu, Bakanlık olarak yaklaşık 193 milyar dolar yatırımla ulaştırma altyapılarımızı iyileştirmek, bu ağları genişletmek ve uluslararası taşımacılık güzergahlarındaki eksik bağlantıları tamamlamak önceliklerinin arasında yer aldığını söyleyerek, "İşte bu noktada Doğu Karadeniz'in en önemli ticaret merkezi konumundaki Trabzon'u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum'a bağlayan güzergahta hayata geçirdiğimiz Zigana Tüneli'ne de bu açıdan bakmamız gerekmekte. Zigana Tüneli'ni yalnızca Trabzon, Gümüşhane ve Erzurum'u ilgilendiren bir proje olarak göremeyiz. Başta İran, Irak olmak üzere tüm Orta Doğu ülkelerinin Karadeniz'e ulaşması açısından hayati önem taşımaktadır." dedi.

Yeni Zigana Tüneli yarın açılıyor!

Bakan Adil Karaismailoğlu söz konusu projenin, dünyayı Türkiye'ye bağlayan vizyon ve çalışmalarının en önemli aşamaları arasında yer aldığını belirterek, "Bu noktada Yeni İpekyolu şeklinde belirtilen Basra Körfezinden Türkiye sınırına uzanan kara yolu ve demir yolu ulaştırma koridoru inşasına yönelik 'Kalkınma Yolu' projemizi de anımsatmak istiyorum. Kalkınma Yolu hem Türkiye hem Irak hem de tüm bölge için stratejik önemi yüksek bir projedir. 1.200 kilometrelik demir yolu ve otoyolu kapsayan Kalkınma Yolu Projesi, Türkiye'yi Basra Körfezi'ndeki Faw Limanı'na bağlayacak." dedi.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti!

Trabzon Şehir Hastanesi işte bu tarihte açılacak! Bakan Karaismailoğlu resmen duyurdu!

İstanbullular dikkat! Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'ndaki son durumu Bakan Karaismailoğlu açıkladı!


Geri Dön