13 / 05 / 2024

Yeniçağa'da AVM, akaryakıt istasyonu, restoran ve otelden oluşan dev proje!

Yeniçağa'da AVM, akaryakıt istasyonu, restoran ve otelden oluşan dev proje!

Yeniçağ Belediyesi Yeniçağa'yı ekonomik ve ticari yönden canlandıracak yeni bir proje daha hazırladı. Projenin içinde, AVM, Akaryakıt İstasyonu, Restoran, otobüs yazıhaneleri ve otel gibi mekânlar yer alacak...



İlçenin Gölyüzü Mahallesinde, içerisinde AVM, Akaryakıt İstasyonu, Restoran, otobüs yazıhaneleri ve otel gibi mekânların yer alacağı bir proje hazırlayan Yeniçağa Belediyesi, söz konusu projeyi yap, işlet, devret modeliyle gerçekleştirmek istiyor. 

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan, "ilçemiz konumu itibariyle çok işlek bir ulaşım ağının içerisinde yer almaktadır. Ancak maalesef bu güne kadar konumuna uygun bir ekonomik ve ticari canlılık sağlayacak çalışmalar yapılmamıştır. Biz, göreve geldiğimizden bu yana bu kısır döngüyü değiştirmek için büyük çaba harcadık. 

Öncelikle imar planlarında değişikliğe giderek ilçemizde OSB kurulmasının önünü açtık ve bu projemiz Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca programa alındı. Ancak bu proje uzun vadeli bir projedir. Dolayısıyla Yeniçağa'nın ekonomik ve ticari yönden kalkınması ve canlılık kazanabilmesi için kısa vadeli projelere de ihtiyaç vardır. İşte bu nedenle bu projeyi hazırlayarak yatırımcılarımızın önüne koyduk" dedi. 

Söz konusu projeyi ihaleye vererek belediye'ye yük getirmeden gerçekleştirmek istediklerini belirten Kızıltan, önümüzdeki süreçte projeyi ilan ederek yatırımcıları ihaleye katılmaya davet edeceklerini söyledi. 


Milli Gazete 


Geri Dön