27 / 04 / 2024

Yeniköy Madam Viyoleta Yalısı mahkemelik oldu

Yeniköy Madam Viyoleta Yalısı mahkemelik oldu

Yeniköy'deki yalısında yaşayan Madam Viyoleta'nın oğlu, bakıcının yalıyı üzerine geçirip satışa çıkardığını öne sürdü



Yeniköy'deki yalısında yaşayan Madam Viyoleta'nın oğlu, bakıcının yalıyı üzerine geçirip satışa çıkardığını öne sürdü. "Yalının peşinde" diyen Madam oğluna isyan etti.

Babasını Çanakkale Savaşında kaybeden Viyoleta Ficis Erkut'un nam-ı diğer Madam Viyoleta'nın çocukluğu, Sadrazam Sait Halim Paşa'nın baş kayıkçısı olan dedesi Aristidis Ficis'in yanında geçti. Madam Viyoleta, evlendikten sonra da ailesinden kalan Yeniköy'deki Demir Tulumba Sokak'taki yalıda yaşamaya devam etti. Büyük oğlu Manol, Yunanistan'a, küçük oğlu Aristidis de Avustralya'ya yerleşince yalıda yalnız yaşamak istemeyen Madam Viyoleta (98), 27 yıl önce bakıcı Perihan Türkileri'yi işe aldı.

'OĞLUM MAL PEŞİNDE'
Oğul Aristidis (72), 3 yıl önce geldiği İstanbul'da, yalıdaki yarı hissesini anne; devretti, intifa (kullanım) hakkını ise annesine ölünceye kadar bakması şartı ile bakıcı Perihan Türkileri'ye devretti. Ancak bu süreçten sonra beklenmeyen gelişmeler yaşandı. İddiaya göre bakıcı kadın, Madam Viyoleta'dan aldığı vekaletname ile yalıyı üzerine geçirdi ve satışa çıkartı. Konudan kendisine ulaşan tebligatlar sayesinde haberdar olan Artidis Ficis, soluğu İstanbul'da aldı. Bu tarihten sonra çok sayıda karşılıkla dava ve icra takipleri başlatıldı.

Soruşturma kapsamında ifade veren Madam Viyoleta, bakıcı ve oğlu Mustafa'dan şikayeti olmadığını belirtti. Yaşlı kadın, verdiği vekaletnameden oğullarının haberi olduğunu da belirterek, "3 yılda bir Türkiye'ye gelen oğlum, para ve mal peşinde olduğu için bunu yaptı. Ancak benim bakıcım ve oğluna güvenim tamdır" diye ifade verdi. 'Bakıcı annemi kandırdı” diyen Artidis Ficis, açtığı davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.
Canan İspir/Habertürk


Geri Dön