06 / 05 / 2024

Yenimahalle'deki bazı mahalleler Etimesgut ve Çankaya'ya verildi!

Yenimahalle'deki bazı mahalleler Etimesgut ve Çankaya'ya verildi!

Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı bazı mahallelerin Etimesgut ve Çankaya Belediyeleri’ne bağlanmasına ilişkin önerge verildi



Büyükşehir Kanun Tasarısı, İstanbul Şişli’den sonra Ankara’nın en büyük üçüncü ilçesi olan Yenimahalle’yi vurdu. Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı bazı mahallelerin Etimesgut ve Çankaya Belediyeleri’ne bağlanmasına ilişkin önerge verildi.


Konuşmaların ardından Yenimahalle ilçesine ilişkin önerge kabul edildi. Buna göre, Yenimahalle ilçesine bağlı Dodurga ve Alacaatlı Mahallelerinin çevre yolu dışında kalan kısımları Şehitali Mahallesi ile birleşecek. Şehitali, Aşağıyurtçu, Yukarıyurtçu, Ballıkuyumcu ve Fevziye Mahalleleri Etimesgut’a bağlanacak. Yenimahalle’nin Dodurga ve Alacaatlı mahallelerinin çevre yolu içinde kalan kısmı ile Çayyolu, Ahmet Taner Kışlalı, Ümit, Koru, Konutkent ve Yaşamkent Mahalleleri Çankaya’ya katılacak. 669 bin nüfusuyla Yenimahalle, Keçiören ve Çankaya’dan sonra Ankara’nın en büyük üçüncü ilçesi. Ancak bu bölünmenin ardından sıralama değişmiş olacak.


Geri Dön