28 / 04 / 2024

Yenişehir Evleri Arnavutköy projesinde kura belirsizliği yaşanıyor...

Yenişehir Evleri Arnavutköy projesinde kura belirsizliği yaşanıyor...

Seçimden önce duyurusu yapılan ve binlerce kişinin başvurduğu İstanbul'daki Yenişehir Evleri Arnavutköy projesinde aylar geçmesine rağmen hala daha kura çekilemediği kaydedildi. İşte haberin detayları... 



Kanal İstanbul güzergahında yer alan tarla ve orman niteliğindeki 1 milyon metrekarelik arazi kapsamında THY ve Emlak Konut’un ortak olarak gerçekleştirdiği “Yenişehir Evleri Arnavutköy” projesi kapsamında yapılan başvurular Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde mayıs ayında başlamıştı. Öte yandan, bu projeyi geliştiren ve kura başvurularını alan Emlak Konut da konu ile ilgili sessizliğini korumaya devam ediyor.

Emlak Konut’un “Emlak Konut ve THY iş birliği ile İstanbul’da ilk defa  ev sahibi olacak vatandaşlara yeni sosyal konut projesi müjdesi verilmişti. 13.000 bağımsız bölümün yer alacağı proje doğrultusunda kura başvuruları başladı” şeklinde duyurusu yapılan kura başvuru süresi haziran ayında dolduğu bildirildi.

Fakat bugüne dek kuralar henüz çekilmedi. Projeden ev almak için başvuranlar, yaklaşık aylar geçmesine rağmen  kuraların çekilmemesine sosyal medyadan tepki göstererek Emlak Konut GYO ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na açıklama yapması için çağrıda bulunuyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılında 3. havalimanı çalışan vatandaşlar için  Emlak Konut GYO ile THY işbirliğ kapsamında Kanal İstanbul güzergahında Arnavutköy’e bağlı olan Dursunköy’de konut inşaatı yapılacağını kaydetmişti.

 Yenişehir Evleri Arnavutköy projesinde kura belirsizliği yaşanıyor...

PROJENİN İLK İMZALARI MAYIS AYINDA ATILDI

Konut projesinin ilk etap aşaması için 17 Mayıs 2023 tarihinde ilk imzalar atılmıştı. “Dursunköy 1. Etap 1. Kısım İnşaatı kapsamında yer alan Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi” için UNTD İnşaat A.Ş.  ile 3 milyar 488 milyon 800 bin Türk Lira'lık sözleşme imzalandığı belirtildi. “2. Etap 1. Kısım İnşaatı” işi için  de Antaş Altyapı ve Gökyol İnşaat iş ortaklığı ile 2 milyar 157 milyon TL’lik sözleşme imza altına alındı.

Projenin 41 adet parselinin yapı ruhsatları da alınmış durumda. Yaklaşık olarak 13 bin konut ve 450 ticari alandan yer alan sosyal konut inşaatı için ise geçtiğimiz mayıs ayında yapılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci de tamamlanmış oldu.  İstanbul Valiliği tarafından “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Kanal İstanbul’un yanı başındaki  toplam 1 milyon metrekarelik arazide 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan inşa edilecek. Buna göre, 528 tane  blok yapılacak yüksekliklerin ise 8 kata kadar çıkacağı kaydedildi. Bu projede toplam 1 milyon 785 bin 74 metrekare kapalı inşaat yapılacak ve alanda ise 42 bin 500 kişinin yaşaması planlandığı belirtilmişti.

THY Emlak Konut GYO kura çekimi isim listesi açıklandı mı? Arnavutköy Yenişehir Evleri'ne başvuranlar acil bakın!

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy projesine başvuranlar hemen bakın! Yenişehir Evleri 1+1, 2+1, 3+1 kuraları çekildi mi?

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy Evleri 1+1, 2+1, 3+1 kuraları çekildi mi? Yenişehir Evleri'ne başvuranlar hemen bakın!

THY Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri 1+1, 2+1, 3+1 kura sonuçları açıklandı mı? Dev projeye başvuru yapanlar acil bakın!


Geri Dön