29 / 04 / 2024

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den yeni bir deprem uyarısı geldi: 'Belirli ölçüde fayı sıkıştırdı'

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den yeni bir deprem uyarısı geldi: 'Belirli ölçüde fayı sıkıştırdı'

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  4,3'lük Erzurum depreminin ardından Twitter üzerinden uyarıda bulundu. İşte detaylar...



Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Erzurum'da meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremin ardından Twitter üzerinden uyarılarda bulundu. Görür, depremin muhtemelen sol yönlü Dumanlı Fay Zonu içerisinde meydana geldiğini belirtti. Aynı zamanda son depremlerin Doğu Anadolu bölgesinde bir gerilme oluşturduğuna dikkat çeken Görür,  "Son depremler Doğu Anadoluyu da belirli ölçüde sıkıştırdı" ifadelerini kullandı.


Erzurum'un Küçükgeçit-Aşkale bölgesinde yaşanan 4,3 büyüklüğündeki deprem, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ü harekete geçirdi. Görür, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda depremin Dumanlı Fay Zonu içerisinde meydana geldiğini tahmin ettiğini ifade etti. Dumanlı Fay Zonu, Doğu Anadolu Bölgesi'nde aktif fay hatlarından biri.

Prof. Dr. Görür, son dönemde meydana gelen depremlerin Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir gerilme oluşturduğunu belirtti. Bu gerilmenin bölgedeki fay hatlarında daha fazla enerji birikimine neden olduğunu ve olası depremler açısından endişe verici olduğunu vurguladı. 

İşte  Prof. Dr. Naci Görür'ün o uyarı tweet'i:

"Küçükgeçit-Aşkale/Erzurum’da 4,3 deprem oldu. Bu deprem de muhtemelen sol yönlü Dumanlı Fay Zonu içerisinde. Son depremler Doğu Anadoluyu da belirli ölçüde sıkıştırdı, sevgiyle"

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür den yeni bir deprem uyarısı geldi: Belirli ölçüde fayı sıkıştırdı


Geri Dön