09 / 05 / 2024

Yerinde Dönüşüm Projesi'nin ilk temeli cumartesi günü atılıyor!

Yerinde Dönüşüm Projesi'nin ilk temeli cumartesi günü atılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi'nin ilk temeli cumartesi günü Malatya'da atılacağını söyledi.



Yerinde dönüşüm çalışmaları için inşaatlara başlanacağını aktaran Özhaseki, cumartesi günü ilk temelin Malatya'da atacaklarını söyledi.

Özhaseki, "Mesela, Adıyaman merkezi yıkılmış, Hatay Antakya merkezi yıkılmış, o merkezleri imar ve inşa edeceğiz. Malatya'nın meydan projesi, Bakırcılar Çarşısı'nın olduğu yerde temel atıp bir de vatandaşın yerinde dönüşümü için hazırlıklarımıza başlıyoruz. Bu merkezler belki bin sene yaşayacak." diye belirtti.

Özhaseki, depremden etkilenen şehir merkezlerinin, tarihi dokuya uygun olarak yeniden inşa edileceğine dikkat çekerek meydanın dışındaki güvenli yerlerde ise Yerinde Dönüşüm Projesi ile vatandaşlar, her bir safhasını Bakanlığın kontrol edeceği süreçle kendi konutlarını, iş yerlerini inşa edeceklerini söyledi.

Bu zamana kadar rezerv alanlarda işe başlandığını ancak şehir merkezlerinde zemin etütleri yapılmakta olduğu için herhangi bir inşa faaliyeti başlamadığı bilgisini veren Özhaseki, "Artık şehir merkezlerimizdeki zemin etüdü yapılan yerlerde ilk kazmayı vurarak 'Bismillah' diyoruz" dedi.

YENİ KONUTLAR 4 KATI GEÇMEYECEK

Şehir merkezleri için projeler hazırlandığını aktaran Özhaseki, güvenli olan, merkeze yakın yerlerde yöresel mimari dokunun korunduğu inşa faaliyetlerine başlayacaklarını ifade ederek, "Mimari tasarımlara örnek oluşturması adına örnek binalar, konutlar inşa edeceğiz. Hatay'da da merkezde yapılaşmaya başlıyoruz. En fazla 5 katlı olacak, zemin artı 4 katı geçmeyecek." bilgisini verdi.

AZERBAYCAN DEPREM BÖLGESİNDE KONUT İNŞA EDECEK

Özhaseki, Azerbaycan'ın Kahramanmaraş'ta depremzedeler için konut yapmak istediğini aktararak, bu inşaatlar için de yerlerin belirlendiğini söyledi.

İSTANBUL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI

Özhaseki, İstanbul'un kentsel dönüşümü için Büyükşehir Belediyesi ile 39 ilçe belediyesinden temsilcinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, bilgi paylaşımı ve fikir alışverişi yapıldığını anlattı.

KİRA ARTIŞLARI 

Kira ücretlerindeki artışa dair soru üzerine Özhaseki, "Kiraların düşmesinin tek yolu var; fazla konut arzı" olduğunu söyledi. Eğer arz talep dengesinde talep lehine bir dengesizlik varsa orada fiyatı tutmada zorlanma olduğunun altını çizen Bakan Özhaseki, "Tabii bunun yanında fırsatçılar var. Devletimiz gerekli düzenlemeleri yaptı, yapıyor. Biz arzı artıracak ve arz talep dengesini sağlayacağız inşallah." dedi.

İstanbul yaşam maliyetinde 185'inci sıraya yerleşti! Megakent 227 şehir arasında expat çalışanlar için cazibeli konumda!

9 bankada peş peşe büyük deprem! Yapı Kredi, İş, Akbank, Garanti, Ziraat ve 4 banka daha resmen açıkladı! Acil bakın

Hurda fiyatlarına zam geldi! Bakır ve demir hurda fiyat listesi güncellendi! İşte 25 Temmuz 2023 hurda fiyat listesi


Geri Dön