27 / 04 / 2024

Yerli yatırımcı pay senedi varlıklarında yükseliş! 1 trilyon TL’yi aştı

Yerli yatırımcı pay senedi varlıklarında yükseliş! 1 trilyon TL’yi aştı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, yerli yatırımcıların pay senedi varlıklarının eylül ayı sonu itibarı ile 1 trilyon 36 milyar Türk Lirası’na ulaştığını duyurdu. İşte detaylar…



Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğinin (TSPB), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve aynı zamanda Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) kaynaklarından derlenip hazırlanan eylül ayı ile ilgili olarak "Finansal Piyasa Özet" verileri duyuruldu.

Bu açıklamalara göre de yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları 1 trilyon Türk Lirası’nı aşıp tarihi rekor seviyeye geldi. Yerli yatırımcıların 2021 yılının sonunda 524,7 milyar Türk Lirası olan pay senedi varlıkları, dokuz ayda yüzde 97,4 yükselerek 1 trilyon 36 milyar Türk Lirası’na çıktı. Söz konusu artış ise son bir senede yüzde 157 artış gösterdi.

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıklarında gelişen büyüme, gerek senelik gerek ise dokuz aylık enflasyonun üzerinde kayıtlara geçti. Veriler, pay senetlerine yatırım gerçekleştiren yerli yatırımcıların tasarruflarının enflasyon karşısında korunduğunu göstermiş oldu.

Eylül sonu itibarıyla 1 trilyon 36 milyar Türk Lirası olan yerli yatırımcıların pay senedi varlıklarının, 498 milyar Türk Lirası’nın kurumsal yatırımcılar ve tüzel kişilere, 537 milyar Türk Lirası’nın ise bireysel yatırımcılara ait olduğu görüldü.

Yerli yatırımcı pay senedi varlıklarında yükseliş! 1 trilyon TL’yi aştı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön