02 / 05 / 2024

Yeşil Adamlar atık yönetimi Pakistan'da da hizmet verecek!

Yeşil Adamlar atık yönetimi Pakistan'da da hizmet verecek!

1992 yılında İstanbul'da 6 ilçede başlattığı katı atık toplama faaliyetlerini Türkiye geneline başarılı bir şekilde yayan Albayrak Grubu Yeşil Adamlar Atık Yönetimi, Irak'ın Necef ve Küfe kentlerinin ardından Pakistan'ın Lahor kentinde hizmet verecek



Lahor kentinin yarısını kapsayan katı atık toplama hizmet anlaşmasını Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak imzaladı. İmza törenine Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif de katıldı

Türkiye'de, 1992 yılında İstanbul'da dört ilçe belediyesinin çöp toplama işlerini yaparak, atık yönetimi sektörünü başlatan Albayrak Grubu, yurtdışı faaliyetlerini de hızla artırıyor. Yurtiçindeki 20 yıla yaklaşan başarılı çalışmaları ile sektörün lideri olan Albayrak Grubu Yeşil Adamlar Atık Yönetimi, yurtdışı faaliyetlerine de devam ediyor. Geçen yıl Irak'ın Necef ve Kufe kentlerinde atık yönetimi hizmeti vermeye başlayan Yeşil Adamlar Atık Yönetimi, şimdi de yapılan anlaşmayla Pakistan'ın ikinci büyük şehri Lahor'da hizmet verecek. Lahor kentinin yarısını oluşturan bölgede 7 yıllık atık yönetimi hizmetini alan Yeşil Adamlar Atık Yönetimi, kente 4 bin personel ve 220 iş makinesi ile yıllık 1 milyon ton civarında atık toplama ve depolama hizmeti verecek. Lahor kentinin diğer yarısının katı atık toplama hizmetleri ihalesi ise Özkartal-Canpak ortaklığının oluşturduğu bir Türk firması konsorsiyumu tarafından alındı.

ATIK YÖNETİMİNDE LİDER

Yeşil Adamlar Atık Yönetimi, 700'e yakın modern araç filosu ve 4 bine yakın deneyimli personel ile Türkiye atık yönetimi sektörünün yüzde 10'unu gerçekleştiriyor. Atık malzemelerin ayrıştırılması, geri dönüştürülerek ekonomiye yeniden kazandırılması, katı atıklardan elektrik üretilmesi ve kompost tekniğiyle verimli bahçe gübreleri üretilmesi gibi konularda gelecek için projeler geliştiren Yeşil Adamlar Atık Yönetimi, görevini, sosyal sorumluluğunun bilinciyle yerine getirirken "Daha temiz bir dünya, daha sağlıklı nesiller" konseptiyle hareket ediyor. Şirket çalışmalarını Güçlü Altyapı, Uzmanlık, Yaygın, düzenli ve zengin lojistik ekipman, profesyonel kadro, özenli ve disiplinli çalışma sistemi ile sektöründe ülkemizdeki en profesyonel kurum olarak devam ettiriyor.

Projenin toplam tutarı 320 milyon $

Albayrak Grubu Atık Yönetimi şirketi Yeşil Adamlar, Irak'tan sonra Pakistan'da da hizmet vermeye başlıyor. Lahor şehrinin yarısının 7 senelik atık yönetimi hizmetini alan Yeşil Adamlar Atık Yönetimi, 4 bin personel, 220 iş makinası ile günlük 2 bin 700 ton, aylık 81 bin ton ve yıllık yaklaşık 1 milyon ton'luk kapasitede atık toplama ve depolama hizmeti verecek. Albayrak Grubu ile yerel yöneticiler arasındaki anlaşmayı Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak imzaladı. Projenin bedeli ise 320 milyon dolar olarak açıklandı.

YENİ ŞAFAK


Geri Dön