29 / 04 / 2024

Yeşilçam’ın ünlü yalısı 19.3 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Yeşilçam’ın ünlü yalısı 19.3 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

“Şark Bülbülü”, “Aile Şerefi” gibi Yeşilçam filmlerine ev sahipliği yapan Kumburgaz’daki denize sıfır 6 bin 265 metrekare büyüklüğünde arsa içindeki yalı 19 milyon TL'ye satılıyor...



“Şark Bülbülü”, “Aile Şerefi” gibi Yeşilçam filmlerine ev sahipliği yapan Kumburgaz’daki yalı satılıyor. Fabrikatör Rauf Alanyalı’nın evi için 19 milyon TL değer biçildi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Büyükçekmece-Kumburgaz’da, denize sıfır 6 bin 265 metrekare büyüklüğünde arsa içinde yer alan, gazeteci, şair, yazar ve iş insanı Rauf Alanyalı’ya ait olan yalı yeni sahibini arıyor.

Yeşilçam’ın ünlü yalısı 19.3 milyon TL ye satışa çıkarıldı!

2000’lerin başında kaderine terk edildi

1997'de Alanyalı’nın ölümünden sonra bir süre çocuklarının yaşadığı malikane, 2000’lerin başında kaderine terk edildi.

Bakımsızlıktan harap oldu

İçinde bir yüzme havuzu da olan ev, bakımsızlıktan harap hale geldi. Yüzlerce meyve ağacının bulunduğu bahçesi de hırsızların ve yağmacıların uğrak yerlerinden biri oldu.

Kartal Tibet’in yönettiği, Kemal Sunal ve Dinçer Çekmez’in oynadığı “Şark Bülbülü”nde ‘Fethi’nin evi olan yalı, Orhan Aksoy’un yönettiği “Aile Şerefi”nde ise oğlu Oktay için her şeyi yapabilecek zengin baba Hasan’ın evi olarak kullanılmıştı.

Açık artırma yapılacak

Ev, 20 yılın sonunda Büyükçekmece 2. Sulh Hukuk Satış Memurluğu tarafından 19 milyon 322 bin 50 TL’ye satışa sunuldu. Malikane, 14 Eylül’de yapılacak açık artırma ile yeni sahibine kavuşacak.

“Aile Şerefi”nin Oktay’ı Eriş Akman, bir röportajında malikane için şunları söyledi: 

“Filmin çekildiği ev Kumburgaz’daydı. Rauf Alanyalı diye çok zengin ve sanatsever bir kişinin eviydi."

Sinan Çetin Büyükada'daki evini 2 milyon dolara sattı!

Burcu Esmersoy: Bodrum'dan ev aldım!


Geri Dön