01 / 05 / 2024

İnönülerin yalısı 7.6 milyon TL'ye icradan satılık!

İnönülerin yalısı 7.6 milyon TL'ye icradan satılık!

İnönü Ailesi'ne ait Beykoz Anadolu Hisarı'ndaki tarihi yalı icradan satışa çıkarıldı. 4 kattan meydana gelen ve boğaz kenarında yer alan yalının değeri 7 milyon 600 bin lira...




Erdal İnönü'nün Eşi Sevinç İnönü'ye ait olan 450 metrekarelik bahçe, zemin ve iki normal olmak üzere toplam 4 kattan oluşan Beykoz Anadolu Hisarı'ndaki 100 yıllık yalı icradan satışa çıkarıldı.Yalının değeri 7 milyon 600 bin lira olarak belirtildi. İlk satış günü 20 Haziran 2013, ikinci satış günü ise 15 Temmuz 2013 olarak açıklanan yalı, Beykoz İcra Müdürlüğü tarafından açık artırma usulü satılacak.


İlanın tam metni şu şekilde: 




T.C. BEYKOZ İCRA  DAİRESİ'NDEN TAŞINMAZIN AÇIK  ARTIRMA İLANI

2010/3997 TLMT


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NOLU TAŞINMAZIN


Özellikleri: İSTANBUL il, BEYKOZ İlçe, 61 Ada No, 1 Parsel No, Beykoz ilçesi Anadoluhisarı mah. Toplarönü mevkii 10 pafta, 61 ada, 1 parsel sayılı 450,08 m2 alanlı Ahşap sahilhane Bağımsız Bölüm, Taşınmaz Anadoluhisarı mah. Toplarönü sok. no:6 adresinde ve Boğaz kenarında aynı zamanda Anadoluhisarı mah. Çarşı merkezinde yer alıp, her türlü hizmetten faydalandığı, 153,37 m2 taban, toplam 637 m2 alanlı, bahçe+zemin+2 normal kattan oluştuğu, iyi bakımlı, bahçesi tanzim edilmiş, 2. grup eski eser tescilli, yaklaşık 100 yıllık yalı binası olduğu, Binada; 4 adet salon, 6 oda, 7 adet banyo+wc, çamaşır+ütü odası, kazan dairesi, asansör dairesi mahalleri bulunduğu, Salon, oda zeminlerinin ahşap lamine parke, merpenlerin masif ahşap, ıslak hacim zeminlerinin seramik, duvarlarının tavana kadar seramik, diğer tüm duvarların saten badanalı, iç-dış doğramaların ve tavanların yağlı boyalı ahşap ve 1. sınıf malzeme ile yenilenmiş, 1. sınıf işçilikli, kaloriferli ve sansörlü olduğu, taşınmaz girişinde tek katlı yaklaşık 25 m2 alanlı görevli binası bulunmaktadır. Ulaşım kolay olup, mahalle merkezinde kalmaktadır.


Adresi: Anadoluhisarı Mah. Toplarönü Sok. No: 6 Beykoz/İSTANBUL

Yüzölçümü: 450,08 m2

Arsa Payı: TAM


İmar Durumu: İstanbul ili Beykoz ilçesi Anadoluhisarı mah. 10 pafta, 61 ada, 1 parsel sayılı yer, 22.07.1983 onanlı, 1/1000 ölçekli Boğaziçi öngörünüm Bölgesi uygulamsftmar planında korunacak ve yaşatılacak tarihi çevrede sahil şeridinde kalmakta olup, parselde 2. grup tescilli korunması gerekli kültür varlığı mevcuttur. Plan paftası üzerinde korunacak ve yaşatılacak tarihi çevre için "1/200 ölçekli sit koruma planı acilen yapılacak ve koruma planı yapılana kadar geçiş döneminde, bu plan koşullarında uygulama yapılacaktır. Eski eser yapılara konut dışındaki yeni işlevler için öncelikle sosyal ve kültürel fonksiyonlar verilecektir'' notu mevcuttur. Kültür ve tabiat varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke kararları doğrultusunda kültür ve tabiat varlıklarını koruma Bölge kurulunca karar alınarak uygulama yapılacaktır. Onaylı planda işli ve yerinde mevcut olan, yıkılmış veya yıkılarak yapılmasında sakınca olmadığına dair kurulca karar alınan taşınmaz kültür varlığı uygulamalarda, restore edilen binanın kontur, gabari ve kat adedini değiştirmemek, lokanta, kahvehane gibi kamuya açık kullanımlar dışında bağımsız bölüm artışı yapmamak kaydı ile uygulama yapılacaktır. Ancak bağımsız bölüm sayısı için bu plan notu hükmünün onayından önce Koruma Kurulu tarafından onaylanan projeler esas alınarak uygulama yapılır. Diğer hususlarda onanlı plan hükümlerine uyulacaktır. Ayrıca İstanbul 111,Numaralı Kültür ve tabiat varlıklarını Koruma Kurulunun 07.08.1992 tarih, 4991 sayılı kararı ile parseldeki müştemilatın tesciline, koruma grubunun 111. grup olarak belirlenmesine karar verilmiştir. Kesin durum plan tadilatından sonra belli olacaktır.

Kıymeti: 7.600.000,00 TL

KDV Oranı: %18

Kaydındaki Şerhler: İntifa Hakkı: Sevinç İnönü lehine 12.01.2001 tarihli 121 yevmiye sayılı intifa hakkı, 17.11.1982 gün ve 2126 yev. Sayılı eski eser şerhi beyanı, 11. grup korunması gerekli kültür varlığına ilişkin 05.09.19 vardır.

1. Satış Günü: 20/06/2013 günü 15:00 -15:15 arası

2. Satış Günü: 15/07/2013 günü 15:00 -15:15 arası

Satış Yeri: BEYKOZ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Satış Şartları:

 1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50’sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50’sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133’üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/3997 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.




Geri Dön