02 / 05 / 2024

Yılbaşı turizm paketlerinin satışlarında yüzde 50 yükselme oldu!

Yılbaşı turizm paketlerinin satışlarında yüzde 50 yükselme oldu!

Yurtiçi programlarında Kapadokya en çok tercih edilen mekânlar arasında. Yılbaşı paketi satışlarının yurtdışında yüzde 85'ini, yurtiçinde yüzde 70'ini tamamlayan tur operatörleri, önceki seneye oranla yüzde 50 yükselme olduğunu belirtiyor.



Yurtiçi programlarında Kapadokya en çok tercih edilen mekânlar arasında. Yılbaşı paketi satışlarının yurtdışında % 85'ini, yurtiçinde de % 70'ini tamamlayan tur operatörleri, önceki seneye oranla talepte % 50 yükselme olduğunu belirtiyor. 

Yılbaşı için tatil tercihleri arasında ilk sırayı Roma alırken bunu Milano, Prag, Barselona, Dubai, Paris, Amsterdam ve Rusya Başkenti Moskova turları takip ediyor. 

Yurtiçinde ise tatilcilerin gözdesi kayak beldeleri ve Kapadokya. Toplam 150 bin kişinin tatile çıkacağı öngörülen 4 günlük yılbaşı tatili, turizmciye 150 milyon TL kazandıracak. 


500 BİN YABANCI TURİST TÜRKİYE'YE GELİYOR; 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, bu yılbaşında tatile çıkacakların sayısında önceki seneye oranla % 30 yükselme beklediklerini belirtti. 

Ulusoy, "Bu yılbaşında tatile çıkacak şahıs sayısının 150 bin civarında olmasını bekliyoruz. Bunun 30-35 bininin ise tatilini yurtdışında geçireceğini düşünüyoruz" diye belirtti. 

Yılbaşı tatilini geçirmek için Türkiye'ye gelecek turist sayısında da yükselme beklediklerini söyleyen Ulusoy, "Bu sene aralıkta ülkemizi 1 milyon 550 bin kişinin ziyaret edeceğini öngörüyoruz. Bunun 500 bin kadarının Noel tatilinin bir kısmını ve yılbaşını geçirmek için Türkiye'ye geleceğini düşünüyoruz" diye konuştu. Yabancıların yılbaşı tatili için tercih ettiği ilk destinasyonun İstanbul olduğunu söyleyen Ulusoy, Antalya, Kapadokya ve kayak merkezlerinin de yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. 

Muşkara Haber


Geri Dön