01 / 05 / 2024

Yıldırım ilçesinde evler Osmanlı ve Selçuklu mimarisine göre dönüşecek!

Yıldırım ilçesinde evler Osmanlı ve Selçuklu mimarisine göre dönüşecek!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde 7 büyük kentsel dönüşüm çalışması hayata geçirildi. Bursa Yıldırım Belediyesi son olarak 6+1 mahalleyi kapsayan dev kentsel dönüşüm çalışması için kolları sıvadı..



YILDIRIM Belediyesi'nin kentsel dönüşüm ile ilgili dev projesinin startı 17 Ağustos günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmişti. 

46 ilde 90 bin konutu kapsayan dev kentsel dönüşümün startını Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşümün başlayacağı Mevlana Mahallesi'nden yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursalıların büyük coşkusu ile karşılanmıştı. 


TAMAMEN DEĞİŞECEK 


Keskin ve ekibi göreve geldiği 2004 yılından bu yana Yıldırım'ı daha bilinçli, daha özenli, daha yerleşik bir kent çehresine dönüştürmek için canla başla çalışıyor. Özellikle çarpık ve kaçak yapılaşma ile mücadele konusunda kararlı olan Başkan Keskin, ilçede 7 büyük kentsel dönüşüm çalışmasını hayata geçirdi. Son olarak 6 + 1 mahalleyi kapsayan dev kentsel dönüşüm çalışması için kolları sıvayan Yıldırım Belediyesi, Yıldırım'm çehresini tamamen değiştirmeye kararlı. 


İlçeyi çarpık yapılaşmadan kurtararak güvenli ve yaşanabilir bir kent oluşturmayı hedeflediklerini belirten Keskin, "Başbakanımız Erdoğan'ın da direktiflerini yerine getirerek plan ve projemizde revizeler yapacağız. Başbakanımız Erdoğan'ın Osmanlı ve Selçuklu mimarisini öne çıkaran ve kat yüksekliklerinin 5 katı geçmeyecek talimatı ile hemen kollarımızı sıvadık ve çalışmalarımıza başladık. İnşaat çalışmalarımız tüm hızıyla sürerken biz de gerekli revizeleri en kısa zamanda yapacağız" diye konuştu. 


GECE-GÜNDÜZ MESAİ 


Çok gayret gösterdiklerini gece-gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayan Başkan Keskin, "Ama şimdi çok mutluyuz. Başbakanımızın Yıldırım'a gelerek bu projenin startını vermesi bize enerji verdi. Durmak yok yola devam diyoruz" dedi. 



Habertürk Bursa



Geri Dön