29 / 04 / 2024

Yıldırım Türe: Acente odaklı büyüyeceğiz!

Yıldırım Türe: Acente odaklı büyüyeceğiz!

Yıldırım Türe, "İzmir'in toplam üretimimizde aldığı payı yüzde 10'a taşıma yönünde hedefimiz var. Bu yönde bölge müdürlüklerimizle birlikte önemli çalışmalar yapıyoruz. Acentelerimizle olan ilişkilerimize önem veriyoruz" dedİ




ERGO Sigorta Türkiye İcra Kurulu Üyesi Yıldırım Türe, İzmir'i çok önemsediklerini belirterek, "İzmir'in toplam üretimimizde aldığı payı yüzde 10'a taşıma yönünde hedefimiz var. Bu yönde bölge müdürlüklerimizle birlikte önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Acentelerimizle olan ilişkilerimize önem veriyoruz" dedi. 

ERGO Sigorta'nın  İzmir  politikası, beklentileri ve şirketin önemli projeleri hakkında Yeni Asır'a konuşan Türe, ERGO'nun en önemli özelliğinin "Konuşan bir sigorta şirketi" olduğunu söyledi. 

* İzmir'den beklentileriniz neler?

Şirketin aldığı payı artırmaya yönelik faaliyetlerimiz var. Satış örgütümüzü ve satış temsilcilerimizin çalışma şeklini düzenledik. İzmir'in Türkiye'deki sıralamasına bakmaksızın ERGO'daki sıralamasının bir miktar daha yukarda olmasını ümit ediyor ve bu konuda acentelerimizden daha potansiyelli bir çalışma dönemi bekliyoruz. İzmir'in toplam üretimimizde aldığı payı yüzde 10'a taşıma yönünde hedefimiz var.

* ERGO'nun farkını anlatır mısınız?

ERGO'nun en önemli özelliği konuşan bir sigorta şirketi olması. Acente odaklı olmamız ana stratejilerimizden biri. Hem hizmet kalitemizi artırmamız hem stratejik öneme sahip olan mükemmel seviyeye ulaşmamız ve hem de operasyonel strateji ile acentenin karşısına çıkmayı önemsiyoruz. En büyük farkımız bu. 


"Sürekli büyüyoruz"

* ERGO hangi strateji temelinde ilerliyor?

Stratejilerimiz, üstün hizmet sunarak acentelere ve müşterilere odaklanmak, gelişmiş risk değerlendirme yetkinliğini güçlendirmek ve operasyonel mükemmeliyet olarak belirlendi. Bu hedef doğrultusunda hız kesmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Acentelerimizle olan ilişkilerimize önem veriyoruz, acente odaklı bir şirket olmayı hedefliyoruz. Bizim için acentelerimiz sadece aracı değil, satış stratejimizin çok önemli bir parçası. Dolayısıyla acentelerimizin gelirlerini oldukça önemsiyoruz. 2013 yılı boyunca üst yönetim, bölge müdürleri ve acente temsilcileri tarafından iş ortaklarımıza 20 bin adet ziyaret gerçekleştirdik. Her geçen gün büyüyen ERGO ailesine 2013 yılında 180 adet yeni iş ortağı katıldı. 2014 yılında acente sayımızın 1350 adete ulaşmasını hedefliyoruz. 

* Yabancı sermayenin Türkiye'ye girmesi sigorta sektörünü nasıl etkiliyor? 

Yurtdışı sermayenin Türkiye piyasasına girmesi ülkemizdeki sigortacılığın gelişecek ve değişecek alanının olduğunun göstergesi. Kişi başına düşen prim, poliçe adetleri, Gayrisafi Milli Hasıla'dan aldığı pay gibi kriterlerle dünyadaki ekonomilerle mukayese ettiğiniz zaman sigortacılığın bizde gerilerde olduğunu görüyorsunuz. Hem kişisel, hem de kıymetler manasında baktığımızda sektörde müthiş bir boşluk var. Ülkemizin ciddi bir potansiyeli var. Bunu gören Avrupalı da yatırım yapmaya geliyor. Sektörün gelişimine ümitli bakıyorum. 


"Oyunun kuralı değişiyor"

* Yeni satın almalar sigortacılık istemini nasıl etkiledi?

Oyunun kuralı değişiyor. Oyun kuralı artık hizmet ve ürün olacak. Yabancı firmaların faaliyet göstermeleri Türk sigortacılık sektörünü olumlu etkiler diye düşünüyorum. Türkiye dünyadaki ve Avrupa'daki sigortacılık ölçeğinde geride. İhracatın artması sektör büyümesini hızlandıracaktır. 

* Acentelerle odaklı çalışma prensibi nasıl bir fayda sağladı?

ERGO olarak Türkiye'deki dağıtım kanallarının büyüklüklerine baktığımızda bizim yüzde 100'ümüz, prim üretimimiz acente ve brokerlar tarafından üretiliyor. Acenteye daha yakın olma, onu dinleme anlama, korkularını, ihtiyaçlarını doğru analiz etme gibi düzenlemelerle acenteler de size karşı, önce duygusal sonra ticari olarak yöneliyor.


"Kazandıkça kazanıyorum"

* Ergoluyorum çalışması hakkında bilgi verir misiniz?

ERGO Türkiye İzmir Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Manisa, Aydın, Denizli, Uşak, Manisa ve İzmir olmak üzere toplam 6 il var. Toplam acente sayısımız 145. İzmir Bölge'nin Nakliyat branşında çok kuvvetli. İlk 4 ayda 900 adet acente ile bölge müdürlüğü ve acente ofisinde görüşme gerçekleştirdik. ERGO Türkiye acentelerinin sesine kulak veriyor. Acentelerin tek bir şifreyle poliçe kestikleri ekrandan ergoluyorum.com'a otomatik geçiş yapabilmeleri sağlandı. Bunun yanında iş ortaklarının tüm satış performanslarını, yıl boyunca yapılacak tüm kampanya ve duyuruları, kampanyadaki performanslarını buradan takip edebilmeleri sağlandı. Teknik operasyonlar merkezileştirilip (TOM) tek bir çatı altında toplandı. Bu sayede iş ortaklarının teklif ve poliçeleri başta olmak üzere, üretim ile ilgili tüm taleplerinde, işlemlerin hızlı ve verimli bir şekilde sonuçlandırılmasını ve bu süreçte etkin iletişim sağlanarak, hizmet kalitesinin giderek yükseltilmesinin hedeflendi.




Yeni Asır




Geri Dön