29 / 04 / 2024

Yıldız Teknopark'ta kira indirimi desteği devam edecek!

Yıldız Teknopark'ta kira indirimi desteği devam edecek!

Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, "Sağladığımız Ar-Ge Teşvik Fonu kapsamında kira indirimi desteğine devam edeceğiz." dedi.



Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, Anadolu Ajansı muhabirine teknoparkın çalışmaları ve 2021 hedefleri hakkında açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, pandemi dönemi boyunca Yıldız Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren performansı yüksek ve başarılı firmaları ödüllendirmek, desteklemek ve diğer girişimcileri de teşvik etmek amacıyla kira indirimi desteği sağlamayı sürdürdüklerini dile getiren İnci, "Ar-Ge Teşvik Fonu çalışması kapsamında bu senenin 3 çeyreğinde 87 firmaya 1 milyon 438 bin TL tutarında kira indirimi sağladık.  Böylece Yıldız Teknopark olarak 2015’den bu yana 300’den fazla firmamıza 3,5 milyon TL’ye yakın Ar-Ge Teşvik Fonu sağlamış olduk." şeklinde konuştu.

 

- "Kısa zamanda girişimlere yatırım yapmaya başlayacağız"

 

İnci, Yıldız Teknopark bünyesinde bugün 327 Ar-Ge, 98 kuluçka olmak üzere toplam 425 şirketin faaliyet gösterdiğini dile getirerek, firmaların yüzde 73’ünün yazılım ve bilişim alanında faaliyet gösterirken, yüzde 4’ünün elektronik, yüzde 4’ünün sağlık ve ilaç, yüzde 3’ünün ise makine ve üretim alanlarında çalıştığını söyledi.

Katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesine katkı sağlamak ve ülkeye döviz kazandırıcı faaliyetleri yürütmenin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını söyleyen İnci şu şekilde konuştu:

"2020 yılını 400 milyon doların üzerinde ihracat yaparak kapatmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda pandemiye rağmen Yıldız Teknopark olarak, Türkiye’nin en iyi girişim dostu teknoparkı olmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

 Girişimlerin en çok ihtiyacı olan kaynakların başında finansman arayışı bulunuyor. Bu doğrultuda 2021 planlarımız arasında, Türk girişimlerine yatırım yapmak üzere girişim sermayesi yatırım fonu veya ortaklığı kurmak bulunuyor. Yıldız Teknopark olarak bu konuda çalışmalarımıza başladık, kısa zamanda girişimlere yatırım yapmaya başlayacağız.

Yıldız Kuluçka ile girişimciler arası etkileşimin arttırılması, girişimcilere daha fazla yatırımcının daha fazla yatırım yapması, proje ve prototip sayısının, satış, ihracat rakamlarının ve üniversite-sanayi iş birliğinin de artırılması hedefleniyor.

Her sene, bünyemizde faaliyet gösteren performansı yüksek ve başarılı firmaları ödüllendirmek, desteklemek ve diğer girişimcileri de teşvik etmek amacıyla sağladığımız Ar-Ge Teşvik Fonu kapsamında kira indirimi desteğine devam edeceğiz."

 

Yıldız Teknopark'tan 87 firmaya kira indirimi!


Geri Dön