14 / 05 / 2024

YKS'yi kazanan öğrenciler dikkat! O bölümü seçen öğrencilere 5.500 TL burs fırsatı! İşte başvuru şartları...

YKS'yi kazanan öğrenciler dikkat! O bölümü seçen öğrencilere 5.500 TL burs fırsatı! İşte başvuru şartları...

Mühendislik ve madencilik bölümlerini seçen öğrencilere, asgari ücret tutarında burs müjdesi geldi. İşte milyonlarca öğrencinin yüzünü güldüren o burslara ilişkin tüm ayrıntılar...



Milyonlarca üniversite öğrencisi için burs imkanları peş peşe açıklanmaya başlandı. Türk Moda Endüstrisi, daha katma değerli ihracat için Tekstil Mühendisliği’ni tercih eden başarılı gençlere karşılıksız burs ve iş garantisi sunuyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile de madencilik ile ilgili bölümleri seçen öğrencilere burs imkanı sunulacağı açıklandı. 

YKS yi kazanan öğrenciler dikkat! O bölümü seçen öğrencilere 5.500 TL burs fırsatı! İşte başvuru şartları... 

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, firmaların nitelikli tekstil mühendisliği ihtiyacını yanıtlayabilmek amacıyla Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ile ‘Tekstil Mühendisliği Algısının Geliştirilmesi’ projesine ilişkin açıklamasında, "Tekstilde Gelecek Var” felsefesiyle gençlerimizi Tekstil Mühendisliğini tercih etmeye davet ederek projeyi tüm Türk Moda Endüstrisinin projesi haline getirdik. Burs projemizin üçüncü yılındayız" dedi ve burs imkanlarını duyurdu. 

Sertbaş, "Gençlerimizin proje kapsamındaki imkanlardan yararlanması için üniversiteye giriş sınavında başarı sıralamasının ilk 80 bin içerisinde olması, ilk 5 tercihinden birinin “Tekstil Mühendisliği” olması ve bu tercihine yerleşmiş olması gerekiyor" şeklinde konuştu ve ilk 20 bine giren öğrencilere asgari ücret tutarında, 20-50 bin arasındaki öğrencilere asgari ücretin yüzde 70’i, 50-80 bin arasındaki öğrencilere ise asgari ücretin yüzde 50’si kadar burs verdiklerinin altını çizdi. 

YKS yi kazanan öğrenciler dikkat! O bölümü seçen öğrencilere 5.500 TL burs fırsatı! İşte başvuru şartları...

Maden, Jeoloji, Jeofizik ve Cevher Hazırlama Mühendisliklerinin algısını yükseltmek, sektörün ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmek amacıyla uygulamaya alınan Cevherimiz Sensin projesi de 3. senesinde de devam ettirilecek. 

Burs kapsamında, 2022 YKS başarı sıralamasında ilk 65 binde yer alan ve İstanbul ile Ankara'da bulunan üniversitelerin Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği veya Cevher Hazırlama Mühendisliği bölümlerinden birini kazanan öğrencilere yabancı dil hazırlık sınıflarındaki eğitimleri de kapsama alınacak şekilde öğrenim süreleri boyunca her sene 9 ay süresince burs desteğinde bulunuluyor. 

YKS yi kazanan öğrenciler dikkat! O bölümü seçen öğrencilere 5.500 TL burs fırsatı! İşte başvuru şartları... 

Akşam'ın aktardığına göre; Anadolu'daki üniversitelerin de tercih edilmesinin teşvik edilmesi amacıyla ilk 100 bine giren ve İstanbul ile  Ankara  dışındaki üniversitelerin Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği veya Cevher Hazırlama Mühendisliği bölümlerinden birini kazanan öğrenciler için de asgari ücret tutarında yani 5.500 lira burs veriliyor. 

Burs şartları kapsamında, öğrencinin her yarıyılda 4 üzerinden en az 2,5 veya 100 üzerinden en az 65 not ortalamasına sahip olması ve öğrencinin mezuniyeti sonrasında ilgili sektörde en az 5 yıl çalışma taahhüdü vermesi yer alıyor. 

Öğrencilere müjde! Üniversiteler peş peşe açıkladı! Hangi üniversite kaç lira burs veriyor? Hemen burs rakamlarına bakın

Özel- Vakıf Üniversitelerinin ücretleri ne kadar oldu? İşte 2022 özel üniversitelerin fiyat listesi

İstanbul'da özel yurt fiyatları dudak uçuklattı! İstanbul'da okumak hayal oldu! İşte 24 Temmuz 2022 fiyat listesi...


Geri Dön