06 / 05 / 2024

Yok böyle bir zam! Bir zamanların en ucuz çorbası da lüks oldu!

Yok böyle bir zam! Bir zamanların en ucuz çorbası da lüks oldu!

Dünya genelinde gıda enflasyonunda 5’inci olan Türkiye’de artık geleneksel damak tatlarımızın da lüks olduğu ortaya çıktı. Bunlardan biri de, kısa bir süre öncesine kadar dar gelirlinin en fazla rağbet ettiği kelle paça. Enflasyonla birlikte bu geleneksel lezzetimizin artık yanına yaklaşmanın mümkün



KESİME GİDECEK HAYVAN SAYISI AZALDI

Konuyla ilgili konuşan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yem fiyatlarındaki artıştan dolayı gebe inekler ve süt ineklerinin bile kesime gönderildiğini iddia etti. Son dönemde kesime gidecek hayvan sayısında azalma olduğu için et fiyatlarının yeniden yükselişe geçtiğini savunan Gürer, sakatat ve kuyruk yağında da geçmiş yıllara göre ibrenin tersine döndüğünü, bu ürünlerin fiyatlarının da önemli ölçüde zamlandığını söyledi.

 Yok böyle bir zam! Bir zamanların en ucuz çorbası da lüks oldu!

“KELLE PAÇA DA LÜKS OLDU!”

Geçtiğimiz yıl 4 ayak bir kelle bütün olarak geçen yıl 40 TL olan fiyatların bu sene 80 TL’ye yükseldiğini vurgulayan Gürer, bir sene önce 160 lira olan 20 kiloluk bir dana kellenin fiyatının ise bu sene 900 TL’ye çıktığını bildirdi.

Gürer, sakatatın bir diğer talep gören ürünü dana ciğerin Anadolu’da geçen sene 60 TL’ye satılırken, bu yıl 130 ila 150 lira olduğunu iddia ederek, “İşkembe ve ciğer fiyatları şehirlere göre dalgalansa da fiyatlar bir sene öncesine göre katlandı. Kelle paça çorbası restoranlarda 60 ila 80 TL arasında satılıyor ve emekliler için kelle paça çorbası bile lüks oldu” ifadelerini kullandı.


Geri Dön