28 / 04 / 2024

Yolsuzluktan aranan milli emlak müdürü yakalandı!

Yolsuzluktan aranan milli emlak müdürü yakalandı!

Aydın'daki 'imar yolsuzluğu' soruşturması kapsamında aranan eski Didim Milli Emlak Müdürü İrfan D, İzmir Adnan Menderes Havalimanında yakalandı.



Aydın ve çevre illerde hazineye ait denize yakın kıymetli araziler üzerinde usulsüz işlemlerin yapıldığına dair soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski Didim Milli Emlak Müdürü İrfan D,  İzmir  Adnan Menderes Havalimanında gözaltına alındı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yurt dışından geldiği öğrenilen zanlı, ifade işlemleri için Aydın'a götürüldü. Şüpheli İrfan D, geçen yıl Didim Milli Emlak Müdürlüğü görevinden alınıp başka bir birime atanmıştı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Milli Emlak Müdürlüğünde görevli kamu personeli, mahalle muhtarları ve harita mühendisleri aracılığıyla usulsüz işlemlerin yapıldığına dair, Didim Kaymakamlığı, Didim Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığına çeşitli ihbarlar ulaşması sonucu soruşturma başlatıldı ve düzenlenen ilk operasyonda 49 şüpheliye işlem yapıldı. Bu şüphelilerden aralarında ikisi eski muhtar 8'i "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklanmış, 37 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Başlatılan çalışmalar sonucunda 30 Nisan'da, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet almak-vermek ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından Ankara, İzmir, Aydın, Mardin, Mersin ve İstanbul'da 15 kişi yakalandı, 1 Mayıs'ta gerçekleşen son operasyonda ise biri Didim Milli Emlak Müdürlüğü'nde görevli memur olmak üzere iki şüpheli daha gözaltına alınmıştı.

Soruşturmalarda bu zamana kadar hakkında işlem başlatılan 66 kişiden 13'ü tutuklanırken, 45 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Geri Dön