06 / 05 / 2024

Yöneticilerin maaşları ortaya çıktı! Dudak uçuklatan rakamlar!

Yöneticilerin maaşları ortaya çıktı! Dudak uçuklatan rakamlar!

Asgari ücret 8 bin 506 liraya ulaşınca beyaz yakalıların zam oranı da merak konusu oldu. 2023 yılı sektör ve mesleklere göre zam oranları belirsizliğini koruyor...



Asgari ücret yüzde yüze yakın bir artış yaşayınca beyaz yakalıların ve yöneticilerin maaşlarına gelecek zam da merak konusu oldu. Beyaz yakalıların bu yılki maaşlarına yüzde 60-65 arası zam geleceği düşünülüyor. 

Taban ile tavan arasındaki makasın kapandığına dikkat çeken uzmanlar, EYT gibi kritik konuların önümüzdeki yılın ücret stratejisini şekillendireceğini düşünüyor. 

Yeni asgari ücretin, bu yıl beyaz yakalıların maaşlarını nasıl etkileyeceği ise merak konusu. Asgari ücretteki artış, aynı oranda diğer kademelere yansıtılmıyor. Tabandan tavana çıktıkça zam oranları azalıyor. Ancak her şeye rağmen özel sektördeki zam beklentisi ise yüksek. Buna karşın artış oranının asgari ücret artış oranına ve enflasyon seviyesine göre daha aşağıda kalacağı endişeleri de yaygın.

Türkiye'nin en büyük 500 şirketini kapsayan 2023 ücret araştırması Capital Dergisi'nde yayınlandı. Araştırmaya göre 2023 yılı ücretleri, son 2 yıla göre önemli değişimlere işaret ediyor.

 Yöneticilerin maaşları ortaya çıktı! Dudak uçuklatan rakamlar!

Rekor otomotiv sektöründe

Mercer 2023 Ücret ve Yan Haklar Araştırması’na göre bu yıl en yüksek ücret artışının yüzde 70,5’le otomotiv sektöründe olması bekleniyor.

Otomotivin ardından en yüksek zam oranlarının olacağı sektörlerin başında ise sırasıyla enerji, üretim, otomotiv tedarik sanayi, maden ve metal, lojistik ve finansal hizmetler sektörleri bulunuyor.

Bu sektörlerin hemen hepsinde zam oranları yüzde 65’in üzerinde bekleniyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön