27 / 04 / 2024

YOSAB'a imar uygulaması ile yatırımcı gelecek!

YOSAB'a imar uygulaması ile yatırımcı gelecek!

YOSAB'ın engelleri kalktı Yenişehir'de sanayicinin önünü açacak müjdeli haber, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan geldi. Başkan Çelik, karar ile birlikte YOSAB'da imar uygulaması çalışmalarına başladıklarını kaydetti.




YOSAB'ın engelleri kalktı Yenişehir'de sanayicinin önünü açacak müjdeli haber, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan geldi. Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi (YOSAB) Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan "Ön olur kararı" aldı. Başkan Çelik, karar ile birlikte YOSAB'da imar uygulaması çalışmalarına başladıklarını kaydetti. 


Yenişehir'e yatırım yapmak isteyen yatırımcının yıllardır önüne çıkan sorun"Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ön olur kararı ile ortadan kalktı. Karar ile YOSAB ile ilgili imar uygulaması yapılacak ve OSB'deki tarlaların imar parseli haline gelmesi sağlanarak yatırımcının fabrika kurmasının önü açılacak. Belediye Başkanı Süleyman Çelik, "Bakanlık oluru ile verilen bu karar sayesinde artık Yenişehir ve YOSAB'ın önündeki tüm engeller kalktı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan bu güzel habere alır almaz YOSAB'da imar uygulaması çalışmalarına başladık" dedi. 



EKONOMİYE BÜYÜK KATKI 


Başkan Süleyman Çelik, "Yıllardır OSB'de imar uygulaması yönündeki sıkıntılar nedeniyle gelen yatırımcılarımıza yardımcı olamıyorduk. Göreve geldiğimizde ilk olarak, ilçe ekonomisine ve insanımıza büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu proje üzerine büyük emekler harcayarak çalışmalar yaptık ve hazırlıklarımızı tamamladık. Sonunda bu projemizi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yetkililerine ve Sayın Bakanımız Fikri Işık'a arz ederek sorunun çözümü konusunda yardım talep ettik. Sorunumuz, inanılmaz kısa sürede aşıldı" şeklinde konuştu. 


BÖLGEYE CİDDİ YATIRIM YAPACAĞIZ 


"Hiç vakit kaybetmeden ve hızlı bir şekilde şuyulandırma çalışmalarına başlayacağız ve eşzamanlı olarak elektrik, doğalgaz, su ve kanalizasyon projelerini de yapacağız. Altyapı ve üstyapılarıyla ile birlikte YOSAB'ı örnek bir OSB yapacağız. Tüm bu çalışmaları YOSAB yapacak" 



12 GÜNDE HALLEDİLDİ 


Karardan dolayı büyük mutluluk duyan Belediye Başkanı Süleyman Çelik, "İlçemiz adına büyük önem arz eden bu çalışmayı çözerek, yatırımcının ve ilçemizin önünün açılmasında bizlere yardımcı olan Sayın Bakanımız Fikri Işık ve değerli ekibine şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Kendileri, 12 gün gibi kısa bir süre içinde bu sorunun ortadan kalkmasını sağladılar. Artık bundan sonra iş bizim, çok çalışarak yatırımcının önünü bir an önce açacağız" dedi. 



YATIRIMCI YENİŞEHİR'E KOŞACAK 


Başkan Çelik şöyle devam etti, "Otomotiv Test Merkezi ve Hızlı Tren'in ilçeye gelmesi ile birlikte YOSAB'a talepler artıyordu. Bu sorunun ortadan kalkması ile birlikte artık birçok yatırımcı Yenişehir'e gelmek için yarışacak. İlçemiz insanının iş ve aş alanında yeni kapıları olacak, ilçe ekonomisi ve ülke ekonomisi canlanacak. Yeni projelerimiz sayesinde artık Yenişehirimiz tüm Türkiye'de konuşulacak. Alınan bu kararın ilçemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum." 



Bursa Hakimiyet


Geri Dön